Spadek prędkości internetu podczas grania

Witam,
Tak jak w tytule mam problem z spadkiem prędkości internetu podczas grania. Wygląda to tak jakby prędkość pobierania spadła do 0 kb/s, a podkreślam, że połączenie z internetem jest, ale prędkość internetu jakby była blokowana. Może większość z was pomyśli, że akurat jak gram mogłem nie mieć internetu i po co robię to halo, ale nie możliwe jest to, że jak za każdym razem jak gram w grę to jest spadek prędkości internetu do 0kb/s. Dodam oczywiście, że mam zaznaczoną opcję pobieranie w tle na steamie, ale to i tak nie daje rozwiązania problemu. Grzebała też w windowsie defenderze dodając do wyjątków wybrane gry, ale to też nic nie daję. Wcześniej jak posiadałem windows 7 ( na innym komputerze) to nie miałem takiego problemu tylko coś z tą dziesiątką jest nie tak.

Tutaj macie moje specyfikacje tego kompa —> https://www.morele.net/inventory/info/8786b735/

Komputer posiadam jakieś półtora miesiąca i problem występuje praktycznie od początku.

Pobierz sobie narzędzie networx (w wersji 5.5 ponieważ wyższe są płatne) i gdy zauważysz spadek prędkości internetu w grze to sprawdź wykres czy wskazuje 0(możliwe braki internetu dla całego systemu) czy inną wartość(możliwe gdy inne programy korzystają dużo z internetu i blokują pobieranie w grze)

Okej. Ściągnąłem ten twój program. Wydaje mi się, że lepiej teraz działa, ale to jest tylko chwilowe i internet spada może nie do 0kb/s z 400kb/s na 50 lub 100. Coś jeszcze mogę zrobić tym programem ?

Jaki masz router/modem? Jaki dostawca internetu? Jaki system operacyjny z uwzględnieniem 32 czy 64 bitowa wersja? Sterowniki do karty WiFi TP-Linka możliwie najnowsze do twojej wersji sprzętowej karty?

Router/modem —> LiveBox
Dostawca —> Orange
64 Bitowa wersja
Sterowniki do karty WiFi TP-Linka sprawdzałem i mam najnowsze zainstalowane .