Spadek prędkości procesora na samej baterii

Witam, mam laptop hp pavillion dv5-1040ew.

-Jakiś czas temu, na panelu multimedialnym zaczęły mrugać dotykowe przyciski, olałem to bo i tak tego nie używałem, ale zauważyłem, że po wyjęciu baterii i pracy na zasilaczu, wszystkie diody przestały świecić.

-System ogólnie nie wykrywa baterii, działa na niej. Gdy włącze komputer z baterią, pokazuje, że bateria jest zainstalowana ale nie jest ładowana(ale tak naprawdę jest ładowana), po jej wyjęciu w trakcie pracy, system pokazuje, że bateria nadal jest, jeśli zaś włącze komputer bez baterii, to system wykrywa, że baterii nie ma, nawet po włożeniu w trakcie pracy systemu, pokazuje, że nie ma.

-No i główny problem, na pracy na samej baterii, z częstotliwości 2,26GHz, robi się nagle 800Mhz, wiatraczek jakby zwiększył parokrotnie liczbę obrotów, no i komputer muli, że nie można na nim pracować.

Czy ktoś może miał jakiś z tych objawów i udało mu się z tym poradzić?

No to może bateria już pada?

Założona bateria,podpięty zasilacz, menadżer urządzeń i odinstaluj wszystko co bateria i zasilacz, restart i niech to ponownie zainstaluje i zobacz teraz.

Bateria jest dobra, ma ledwo miesiac, na innym takim samym laptopie, działa ;p

Próbowałem już tak robić, niestety to nie pomaga :expressionless:

Oryginał?

A na początku po jej zakupie było OK.

Zamiennik, ale działała cały miesiac. Takie cyrki z tym mruganiem panelu mutimedialnego, działy mi się nawet jak nie miałem jeszcze tej baterii. Ale to ustało. A teraz znowu to samo xd

Czyli:

• trzeba dorwać oryginał baterii i to sprawdzić

• lub gorsze, padło prawdopodobnie sterowanie baterii w układzie zasilania i serwis.