1 - szy problem polega na tym że w grze cs:go gdzie przy moich podzespołach ludzie mają po 300 fps
a u mnie wygląda tak od 300-200. Nie denerwował bym się tym bo na takich fps da się grać , ale u mnie nie
bo jest totalny brak płynnośći , ekran tak szarpie ( z wyłączonym freesync). W minecraft jest inaczej w grze mam 1000 fps ale jak zaczynam grać przez 15 minut tak mi ekranem szarpie i brak płynnośći czuje się jakbym grał na 30 klatkach . Potem jest ok i to jest też bez freesync. Jak odpale freesync to w wszystkich grach jest ok , płynność ok , klatkami nie szarpie. I to się dzieje na pełnym oknie (full screan) Ale do niektórych gier freesync się nie nadaje. Probowałem wszystkiego zrobienie czy nie mam na dysku bad sectorów , zmieniłem nawet karte z radeon rx 5800 xt na rtx 2060 super.
Jedyne czego nie sprawdzałem bo nie umiem czy mój procesor się nie przegrzewa. Bo czasem komputer tak piszczy dziwnie . Za każdą pomoc dziękuje pozdrawiam
Wiesz, to nie jest forum medyczne, ale jeżeli na monitoże 144hz widzisz tragiczną różnice pomiędzy 300 i 200 fps, to problem może nie leżeć w sprzęcie a przemećzeniu wzroku.
Na jakich ustawieniach, mi wygląda na ~150 FHD.
Kolejna sprawa jaki zegar RAM dla Ryzenów ma znaczenie.
Jeszcze następna sprawa, wrzuć filmik z tymi 300 FPS., bo obstawiam, że możesz porównywać sie np. do kręconego procesora do 4.0.
po co ci 300 fps na monitorze co wyświetla 144fps…
Czy taki bardzo dobry komputer…
Adata jedne z najbardziej wadliwych dysków tylko liczyć miechy kiedy kontrolel padnie…
Grafika z jakiej firmy?? Jak gigabyte to pewnie felerna sztuka z lipnym chłodzeniem co jest w tej firmie dość często spotykane.
Trzeba sprawdzić programem w grze jak sie zachowuje pc(parametry) oraz lub puścić w stresie komputer i sprawdzić dysk.