Niestety ale chyba mi sie spaliła karta chociaż nie wiem do końca może ktoś mi pomoże
Moja karta to Karta graficzna Asus GeForce GTX670 2048MB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-E (1058/6008) (wer. OC) (wentylator DirectCU II) (GTX670-DC2OG-2GD5) (skopiowalem), podczas gry nagle dostałęm black screena, komputer działał w sensie chodził, odłączałem karte czysciłem wyjmowałem karte wraz z płytą wszystko podłączałem od nowa i nic, teraz jestem na zintegrowanej karcie, gdy podłączę pod Asusa to nic sie nie dzieje czarny ekran i pisze tylko na monitorze ze nie ma połączenia z kartą
Witam, teraz siedzę na zintegrowanej karcie, w menadżerze urządzeń --> Karty Graficzne jest tylko Intel HD Graphics.
Tak zupełnie czarny ekran, grałem i nagle zrobił się czarny ekran i pisało "no input signal " a wejście mam DVI, żadnych pisków.
Kartę teraz mam podłączoną pod komputer, jest ona zimna, wiatraczki się dwa kręcą bo tyle ta karta ma, chodzi zdaje mi się normalnie.
Nie wiem co jest grane ;/
https://zapodaj.net/34b509281165d.png.html
Takie coś mam w menadżerze
PS: nie mam jak niestety sprawdzić czy karta jest zepsuta tj. nie mam zapasowej jakiejś starej karty by włożyć ją i sprawdzić czy to karta czy coś innego.
Sorki za podwójny post ale…
Bump
Przeczysciłem ją, praktycznie się świeci i nic, po podłączeniu kabla do karty jest czarny ekran z napisem no input signal i monitor przechodz w stan uśpienia, a komputer się włącza i chodzi bo słyszę startowy dzwięk systemu, nie mam już gwarancji skończyła się niestety;/ karta kosztowała mnie 1300zł jakieś ponad 2 lata temu i szlag ja trafił;/ mnie też szlag trafił
" Skoro nie widzisz VGA w Mangerze urządzeń (z włączoną opcją Pokazywania Ukrytych w urządzeniach niezgodnych z Plug and Play) to sprawdź czy jest widoczny w Urządzeniach systemowych port AGP. Przeinstaluj go jest tam jest (Usuń by znalazło ponownie). "
Witam przetłumaczy mi ktoś to na normalny język bo nie rozumiem, bo gdzieś znalazłem bardzo podobny problem do mojego tj. mnie też nie wykrywa karty w menadzerze urządzeń, może jest to jakiś bład systemowy, bo karta jest podpięta na pewno dobrze, sprawdzałem też wykręcając płytę główną i uruchomiałem na czysto bez boxa
spróbuj przy dokręcaniu jej w obudowie podgiąć lekko w górę lub w dół, czasami styk jakiś nie łączy i karta nie startuje, objawy są te same. Pozdrawiam
Otóż czy mogło się coś przestawić w biosie że wyłączyło mi kartę? Bo nie ukrywam karta podczas gier głośno chodzi i mogła się przegrzać, czy dojść do jakiejś tam temperatury, progu gdzie w biosie się jakieś ustawienie przestawiło? Bo wszystko z kartą wizualnie jest ok, kontrolki na zielono się świecą przy podłączonym zasilaniu dodatkowym, oglądałem też kartę czy nie ma czegoś stopionego, czy uszkodzonego wszystko moim zdaniem jest ok, oczywiście tam gdzie sięgał wzrok.
jeżeli siedzisz teraz na integrze to prawdopodobnie bios ci przestawił domyślną kartę na integrę, można zmienić “primary graphics adapter” z integrated na pci/pci-e
Niestety, reset biosu nie pomógł ;/ karta jest na bank dobrze włożona, dociskałem ją wkładałem wykładałem, nawet wyjmowałem płytę główną i wkładałem kartę na czysto, bez obudowy i nic, karta jest na pewno dobrze włożona.
a bios mam taki (znalazłem w necie taki sam jak ja mam) co ja tam mogę sprawdzić? ewentualnie przestawić
w sekcji Integrated graphics configuration powinna być opcja wyłączenia zintegrowanej karty, jeżeli dedykowana nie zaskoczy będziesz musiał resetować Uefi żeby mieć znowu obraz.