Spartan Pro, Dyski IDE, Kingston DDR2

Hej, 

Sprzedaję części ze swoich starych komputerów, na sprzęt daję 14 dniową gwarancję rozruchową. 

Dyski bez uszkodzonych sektorów, nie grzeją się itp.? 

Pamięć w pełni sprawna?

Ale tam dostawa tylko paczkomaty - qurde szkoda :frowning:

Komar1990, zapoznaj się, proszę, z V punktem regulaminu, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole posta po lewej stronie) - popraw post tak, by spełniał określone regulaminem warunki - przede wszystkim dodaj krótki opis i cenę początkową. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.

Te dyski kupiłem z 3 miesiące temu na aukcji u tego Pana http://allegro.pl/hdd-dysk-80gb-wd-seagate-ide-ata-gw-fv23-i5735658798.html Zapewnia on, że nie ma badsektorów. Nie uratowały jednak mojego starego komputera, bo problem później pojawił się z płytą główną, a z tym już nie chce mi się bawić. Sprzedawca wysłał mi dwa dyski, bo jeden wysyłał ponad 2 tygodnie więc zażądałem rekompensaty. 

Dzięki za info. To dyskami chyba nie będę zainteresowany, bo “ten Pan” pewnie skoro dołożył za free, to raczej w obudowie jest coś bardziej wyeksploatowane niż by się zdawało :) 

Pamięć pewnie ktoś tam dla mnie zalicytuje, podrzuciłem link komuś z rodziny - raczej nie wygram, bo spore zainteresowanie, ale kto wie? Wierze na słowo, że pamięć OK! :slight_smile:

Jeśli nie spełni Twoich oczekiwań to zwracam pieniądze bez potrzeby odsyłania paczek, jeśli chodzi o pamięć RAM to widać, że jestem początkujący w sprzedaży nie napisałem wyraźnie, że jest tam 4*1GB a nie 1GB w 4 kościach. Ale lipa, no nic uczę się. A jest to zamieszczone na aukcji w sekcji opis ilość MB tylko, że nikt tego nie zauważy ;/ 

Nie bez odsyłania, to nigdy tak nie rób, bo wielu czeka na takie okazje:)

PS 

Nie boję się o pamięci RAM i chłodzenie procesora, bo te elementy są mało awaryjne i jestem przekonany, że nie zepsują się nagle nikomu i że są w bardzo dobrym stanie. Najbardziej awaryjne są dyski gdybym ich nie sprzedawał to w ogóle bym się nie przejmował. 

Spoko, to jeśli dyski będą nie do dłuższego użycia (bad sektory itp), to jestem jak najbardziej za, abym nie musiał Ci ich odsyłać - sprawdzę kilkoma aplikacjami i jeśli będą jakoś tam nie najlepiej się miały, to podeślę Ci tędy odczyty. 

Po 22:00 lepiej:)

Ale może mailowo da się ustalić wsjo. Paczkomat w sumie znalazłem w sklepie spożywczym (jedyny względnie blisko), ale nigdy nie korzystałem z tej formy dostawy, to nie wiem jak to trybi :slight_smile: Więc może kurier InPost lub Pocztex - nie wiem co wyjdzie taniej - chyba Pocztex, bo paczka pocztowa czy np. kurier DPD na pewno wyjdzie drożej.  Jeszcze kwestia co z nich dla Ciebie jest wygodniejsze. Może byłby ten paczkomat, ale jak napisałem wyżej - nie wiem jak to działa :slight_smile:  

Ja nigdy nic nie wysyłałem ani nie odbierałem paczkomatem i chcę się nauczyć :smiley: Jeśli jest Ci wygodniej to oczywiście wyślę pocztexem czy innym kurierem :slight_smile: Mimo wszystko polecam się nauczyć odbierać przesyłki paczkomatem to coraz popularniejszy sposób, a i koszty przesyłek są niskie: trochę teorii z praktyką: https://www.youtube.com/watch?v=cld3qCjaUEI oraz czysta praktyka https://www.youtube.com/watch?v=ElaANZmfOwA Chyba nie będzie aż takie trudne prawda? 

Zaraz obczaję - też trochę edukacji może być przydatnym.