Speaker na płcie głownej

cześć gdzie jest speaker na płycie głównej? chcę odłączyć go zeby nie było dźwieku przy włączaniu kompa

płyta główna to GigaByte GA-7VT600 1394

może ktoś zaznaczyć

motherboard_productimage_ga-7vt6001394_big.jpg

Na płycie głównej go nie ma. Masz go podłączonego do Front panelu (na zdjęciu w lewym dolnym rogu), dokładnie do SPEAK+ i SPEAK-.

Na zdjęciu na pewno dolny lewy róg. Jak piszczy znaczy że coś jest nie tak! Lepiej zajmij się problemem to piszczenie samo zniknie!

speaker.JPG

nic nie piszczy jest tylko jeden podstawowy pisk trwajacy ułamek sekundy i właśnie jego chcę się pozbyć

Piszczy więc jest problem. Skonsultuj się z jakimś znajomym to szybciej znajdzie usterkę niż my.

Pojedynczy krótki pisk speakera podczas startu komputera to normalny objaw, świadczy o poprawności działania komputera.

Miałem prawie identyczny, tylko wyższy model, kiedyś i zero piczenia.

Dobrze że płyta wydaje dźwięk,przy problemach z płytą te dźwięki są wtedy bardzo pomocne.

Popraw tytuł aż razi w oczy.

poczytajcie na wikipedii nawet… jak pika to nie znaczy, że coś złego się dzieje, raczej na odwrót. chyba, że piszczy kilka razy

Twierdze jedynie że porządnie ustawiony bios w tej serii płyt nie spowoduje nawet jednego pisku przy starcie 8) Ja też tam piszę :twisted: