W odniesieniu do tematu z następującego tematu: Specyficzne zawieszanie Windowsa 8.1 po jakimś czasie użytkowania na forum dobreprogramy, proszę o sprawdzenie logów bezpieczeństwa z FRST.
zwracam się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu pewnego problemu z Windows 8.1. Otóż po dłuższym użytkowaniu komputera (mam na myśli tu np. 30 minut lub więcej [ale nie ma reguły] od momentu włączenia laptopa) często zdarza się, iż nie można uruchomić żadnego programu, można klikać na ikony, ale nic się nie dzieje. Specyficznym objawem tego stanu jest kliknięcie PPM na pulpit; pokazuje się tylko część odnośników jak na załączonym zdjęciu:
Tak jak pisałem, nie da się wtedy nic zrobić, nawet zapisać otwartych plików, co bardzo utrudnia pracę.
Co więcej, jeśli nie zauważę, iż ten moment nastąpił, to za jakiś czas na pulpicie pojawiają się puste ikony: IMG_20170711_210704.jpg
Jedyne co pomaga i co można wtedy zrobić to uruchomienie ponowne komputera. Nie wiem co z tym zrobić, proszę o pomoc.
Scaliłem wątki na ten sam temat. @Lesz3k na przyszłość: JEDEN temat = JEDEN wątek. Jeżeli wymaga to zmiany działu, poproś o pomoc Moda/Amina albo samodzielnie edytuj kategorię pierwszego wpisu.
@Acorus@Atis Logi macie w pierwszej i drugiej odpowiedzi. (nie sugerujcie się czasem ostatniego postu).