mam taki problem - nie mam drukarki a dostaje komunikat “spooler subsystem app was closed… because program wasnt stop corectly” i “DEP” closed spooler sub… w trosce o bezpieczeństwo… czy ktoś może coś pomóc? jestem zielony, ale komp jest chyba czysty - skanowałem avastem, bullguardem i malwarebytes i nic. poczytałem w necie że chodzi o drukowanie wiec wywaliłem wszystkie drukarki (fizycznie nie używam żadnej - wywaliłem co było nie wiem czy dobrze ale co tam) - komunikat dalej sie pojawia po włączeniu kompa. czy ktoś może coś poradzić. z góry dzieki
Start -> Uruchom… -> services.msc -> zatrzymaj i ustaw na wyłączoną usługę Bufor wydruku.
dzięki za pomoc, ale mówisz chyba o rozwiązaniu na xp a ja mam viste… tzn niemam w menu start opcji uruchom
Inna droga do tego to: Panel Sterowania (widok klasyczny) -> Narzędzia Administracyjne -> Usługi.
heh. doszedłem, i to przez menu start za pierwszą podpowiedzią wpisując services w search… że też wcześniej… dzięki wielkie. zatrzymałem load files to print w usłudze print spooler i przełączyłem ten serwis na włączanie manualne bo było auto. pokazało że dodatkowo zatrzymuje przez to usługe TC/IP print (albo jakoś tak) ale to pewnie nic ważnego. ogólnie pojęcie blade co zrobiłem, ale po restarcie było ok (na razie ) a na chłopski rozum - skoro nie ma drukarki to na cholere… czuje się uszczęsliwiony. dzięki wielkie stary!