Z Walią IMO będzie 2:2.
Chyba Cię pogieło
3:1 dla nas
Zgadzam się z Rafim, ale jest jeden problem, wtedy byłoby to za duże szczęście i za wielki cud gdybyśmy awansowali, nigdy nam nie wychodziło od 2002 r. w piłce nożnej, MŚ przegrane, potem przegrane ME.
Ale miejmy nadzieję, że w tym meczu czuwa nad nami opatrzność boża. 8)
Ja obstawiam 3:2 Poniewaz Walijczycy maja nam cos do udowodnienia, a jak wiemy polska nie wystapi w najmocznijszym skladzie.
Ale sadze ze sobie poradza mimo duzego wyzwania jakie czeka ich dzis wieczorem
Myślę, że będzie bardzo ciężko, bo Walia potrafi zagrać naprawdę dobrze. Ostatnio szwankuje gra w drugiej połowie, co było widać w meczu z Austrią. Nie wiem, może piłkarze nie wytrzymują kondycyjnie, ale Janas będzie musiał coś na to poradzić. W drużynie Walii nie zagra Hartson, który pauzuje za kartki, co ponoć ma być osłabieniem, ale myślę, że Earnshaw jest bardziej zwrotny, bardziej przydatny dla drużyny. Stawiam na 2:0 dla Polski (Rasiak, Szymkowiak).
Obawiam się, że dostaniemy wciery ;] Walia nie ma już szans więc nie musi się za bardzo przejmować wynikiem, a nasi kiepsko grają w obronie ;] Ale oczywiście trzymam kciuki za naszą drużynę, mistrzostwa lepiej się ogląda jak grają nasi ;]
O ile grają, bo jeśli jest to tylko bieganie po boisku i potykanie się o własne nogi…
A z Walią?
Jeśli będzie powtórka zachowania naszych futbolistów, mającego miejsce w II połowie, to będzie nasza porażka…
Jednak mocno dzierżę kciucki za naszych kopaczy…
są coraz bliżej
Udało się,wumęczone ale jest 1:0 jak ktoś nie wie
wymęczone, i z dużym szczesciem wygrany mecz ;]
No, nie udało się na razie wejść do MŚ, ale poczekajmy, jeszcze będzie dobrze
super a Anglia przegrała z Irlandia 0:1
M_U_R_A_R_Z juz lepiej byłoby, gdyby Węgry dowiozły remis z Szwecją :o
tyle to ja wiem!! ale remis z Anglią i Niemcy za rok gwarantowane
Teraz to wystarczy, aby gdziekolwiek Anglicy zgubili choć 1 punkt.
ta tylko czy ten mecz sie już skonczył bo ci nasi komentatorzy tak namieszali że nic niezrozumiałem , jeden powiedział że sie skonczył drugi że nie wie a trzeci wyseplenił coś że jest 1-0 tylko nie wie dla kogo
Odpowiedź masz tutaj:
Jap swoją grą bardzo mnie zadziwił.Zagrał świetnie.
Jedyne mnie co niepokoi to słaba forma Rząsy ale może do meczu z Anglikami za zacznie grac lepiej.
Acha i niech ktoś kto mieszka bliżesz Wronek powie tam Janasowi żeby przypadkiem nie wystawiał Rasiaka na Anglie bo on z takimi obrońcami jak Ferdinand i Terry nie ma szans.Frankowski-Żuraw to jest atak na Anglie.
Szkoda że Szymek nie będzie mógł zagrac na Anglików(żółte kartk)
Moje oceny:
Boruc - 7
Baszczyński - 7
Jop - 7
Bąk - 7
Rząsa - 7
Smolarek - 7 (Żewłakow - 6)
Szymkowiak- 7
Sobolewski - 7
Kosowski - 8 (Radomski - 6)
Żurawski - 8
Rasiak - 7 (Frankowski - 6).
Szwecja po bramce Ibrahimovica w ostatnich sekundach meczu z Węgrami wygrała 1:0. Gdyby nie było tej bramki, Polska już wczoraj mogłaby świętować awans do MŚ, ale prędzej czy później i tak to nastąpi. Największą sensacją jest porażka Anglii z Irlandią Północną, ale to dobry wynik dla nas. Malta niespodziewanie zremisowała z Chorwacją 1:1. Kolejną drużyną, która wywalczyła awans jest Meksyk, który pokonał Panamę 5:0.
Rasiak wczoraj zagrał dobrze, obecnie jest w lepszej dyspozycji od Frankowskiego. Niski, wręcz filigranowy Franek nie zagra w wyjściowym składzie z Anglią, a zagra wysoki, dobry w powietrzu Rasiak. Jest po prostu lepszy na wyspiarzy, ot co.