Witajcie, spraw tak, kupiłem wersję ultimate na Xbox Game Pass, i tak jak opisane jest, są gry które obsługują Klawiaturę + mysz w rozgrywce a są takie które tylko przez kontroler jak np nowy Sniper 5, ja nie odnajduje się w grze na padzie, za długo grałem na klawiaturze i tu moje pytanie, zna ktoś jakiś sposób obejścia takiego warunku ?
Może najtańszy pad kompatybilny z platformą Xbox (by nie testować setki programów udających pad na BT lub USB) i jakiś program pozwalający przypisać jego klawisze/żyroskopy do klawiatury.
Pada mam od Xboxa i on działa bez problemu, tylko w momencie podłączenia przez bluetooth czy po kablu tak jakby klawisze na klawiaturze były nieaktywne, nie da się nawet sterować w menu
Nie napisałeś na czym chcesz wykorzystać Game Pass - bo tutaj na konsoli możesz wykorzystać klawiaturę i myszkę, o PC nie zapominając zresztą.
A faktycznie mój błąd, chodzi mi o grę na laptopie, ale dziwne jest to że na konsoli udostępniona jest opcja gry na klawiaturze + mysz a w opcji cloud jest tylko kontroler w przypadku laptopa/PC
Na laptopie / ogólnie PC - w Xbox Game Pass, masz podane gry w które zagrasz tylko na PC, a które tylko na konsoli. A, że Micro$oft dobrze je zoptymalizował, to jest szansa, że obsłużysz wiele tytułów.
Tak sobie ustawili - mają kasę - mogą decydować xD
Nie w tym rzecz, Sniper 5 jest i na konsole i na PC, na PC instalując go normalnie jest opcja gry na klawiaturze ( jak każdy FPS ) ale z niezrozumiałych względów ten sam tytuł , odpalony poprzez strumieniowanie na laptopie w oknie przeglądarki obsługuje już tylko kontroler Xbox
poka
poka ???
Pokaż
jak mam to pokazać, jeśli wejdziesz na xbox/play jak masz konto i subskrypcję ultimate to masz wszystkie gry z znacznikiem albo kontrolera , albo kontrolera i klawiatury , przy Sniper w przeglądarce jest tylko kontroler jak przy wielu innych grach , podczas normalnej gry z instalacją na PC każda gra działa na klawiaturze, taki np Cyberpunk 2077 ma i kontroler i klawiaturę