Sposób na optymalizację Windowsa

No to zostawię.

Odinstalowałem ATK Package, bo po wyłączeniu tego procesu nadal działały klawisze fn+ ale teraz widzę, że nie działają wszystkie, m.in. te od głośności (najczęściej używane). Sprzęt to Asusu R500VD-SX573H a OS to Windows 7 64bit. Gdzie mogę pobrać ten pakiet?

Na stronie producenta lapka,bezpieczniej jest odznaczać w autorunsie, bo zawsze można zaznaczyć w razie potrzeby 

Wiem właśnie, ale wyłączyłem proces i działało :slight_smile:

Szukałem na stronie ale nie znalazłem (znalazłem na Win 8)

sprawdz te-klik-

Już mam, te od 8 działają.

Jak teraz system działa,jest poprawa?

Łącznie z tym wszystkim widać że lepiej działa :slight_smile:

Da się go zamontować w miejscu stacji DVD (używana raz na sto lat, ale używana)?

Jaki model?

Inaczej.

SSD montujesz w miejscu dysku HDD zaś HDD w miejscu stacji DVD w kieszeni do tego przeznaczonej, do kupienia np. na morele i w wielu innych sklepach.

Jaki SSD? Minimum 120/128 GB, marka w sumie nie ma znaczenia ale najpewniej w mojej opinii brać:

• Transcend,

• Crucial,

• Plextor.

No coś koło tego 100GB bo w tej chwili na C mam zajęte ok. 60GB (system+programy+część własnych plików).

A da się w moim laptopie? I czy wtedy jakoś będzie działać napęd optyczny?

1. Jaki laptop? 

2. Jak wyjmiesz napęd DVD i w jego miejsce włożysz kieszeń z HDD to siłą rzeczy napęd nie będzie działał.

3. Inna opcja - kup zewnątrzną kieszeń na dysk - podpinasz pod USB i po problemie. 

Tak na marginesie, SSD przyspieszy każdy sprzęt, nawet ten leciwy. Dostęp do plików masz dużo szybszy niż przy klasycznym dysku HDD. Żadne optymalizacje systemu nie przyspieszą tak systemu jak SSD. 

Kilka propozycji dysków SSD:

http://www.morele.net/dysk-ssd-transcend-ssd370-128gb-sata3-ts128gssd370s-732386/

Jak nie masz gwarancji to wyjmuj dysk, włóż SSD, HDD do kieszeni zewnętrznej i tyle. Na SSD dajesz tylko system, beż zabawy w partycjonowanie. 

Najpierw muszę wybrać model i zakupić :slight_smile: