Sposób zabezpieczenia ekranu

Cześć. Jako , że LG K4 2017 pękł ekran na logo i podobno nie ma szans na naklejenie folii i szkla mam do was pytanie… Jak zabezpieczyć ekran aby pęknięcie się nie pogorszyło? Może jest jakaś mega miękka folia i giętka?

Jeśli ekran pękł, to wszelkie miękkie i giętkie folie zdecydowanie nie zabezpieczą go przed dalszym pękaniem. Można byłoby spróbować ze szkłem hartowanym, ale to tylko środek doraźny.

Z innej beczki: “Iż w LG K4 2017 pękł ekran…” -> “Jako że w LG K4 2017 pękł ekran…”

Spróbowałbym Ale kawalek podniesiony , wiec nie wejdzie - chyba że jakoś bym tylko ten kawalek skruszył na pajączka…

No fakt źle napisałem. Polonistą nie jestem.

W takiej sytuacji nie ma to raczej sensu. Warto byłoby zastanowić się nad wymianą ekranu.

Również nie jestem polonistą :wink:

Z tego, co wyczytałem ze specyfikacji to ekran jest pokryty Corning Gorilla Glass 3.
Możesz spróbować użyć zestawu do naprawy szyb samochodowych.
http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-szyby-samochodowej-klej-do-szyb-i6282454319.html]
Wersja Gorilla Glass 3 jest znacznie grubsza niż Gorilla Glass 4 i można właśnie tym spróbować zespolić pęknięcie, aby było mniejsze ryzyko, że się pogłębi.
Taki zestaw możesz również dostać u siebie lokalnie w sklepie motoryzacyjnym.
Koszt relatywnie mały i warto spróbować.

Ostatecznie wymiana ekranu.

Wymieniać nie ma sensu - w serwisach wołają 500 - 750zł. Za tą kwotę można kupić nowy. A rozprzestrzeniać może nie będzie jednak bo pęknięcie jest wzdłuż na dole.
Takie jeszcze pytanie do was. Czy to prawda ze etui z klapka coś daje? Słyszałem że nie raz uratowało telefon .

To zależy od konstrukcji samego etui.
Dobry jest też bumper aluminiowy, który wystaje zarówno z przodu jak i z tyłu urządzenia i przyjmuje na swoją konstrukcję siłę upadku,najlepiej skręcany. (gumowy też, ale do pewnego czasu, aż się nie rozciągnie na tyle, że smartfon łatwo wychodzi) + szkło dodatkowe na ekran, które też w jakimś stopniu ochrania.

Etui z klapką to bardzo dobry pomysł.Jak spadnie to się nie uszkodzi.Też używam.

Dzięki za pomysły. Kupie etui i spróbuję wepchać folię.