Spotify do windows 7

ostatnia aktualizacja spotify działa tylko na Windows 10 lub nowszym
a ja mam windows 7. na razie działa - po prostu się nie aktualizuje ale chciałbym mieć starą wersję spotify na dysku… na wypadek gdybym musiał reinstalować windowsa
jest jeszcze w internecie stara wersja spotify do pobrania? bo na ich stronie nie znalazłem

Pozostają strony tego typu

@ESelU Ale po co stary klient? Wystarczy wejść na spotify.com i można słuchać w przeglądarce, jeśli trzeba używać Win7.

Chrome już się dla Windows 7 skończył a Firefox może zrobić podobnie, że 114 zaktualizuje się do wersji ESR (extended support release) 115 i w 2024 będzie płacz, że strona w nim nie działa.

Nie każdy też zainstaluje jakiś roszerzacz jądra NT typu: Windows Vista Extended Kernel Homepage

Co do pewniejszego źródła to może plik exe/msi zapisał się w web.archive.org i nie padła serwerownia na jakiegoś wirusa.

Ano tak wsparcie pokończone.

No to albo jakiś nieoficjalny klient, czego nie polecam, albo szykować się na przesiadkę do dziesiątki. Lub pingwinka.

jak wchodzę na to Older versions of Spotify (Windows) | Uptodown
to w nortonie wykasuje tekst „niebezpieczna zawartość” ← to możliwe?

Możliwe, stare wersje oprogramowania zazwyczaj mają luki bezpieczeństwa . Może Norton z góry traktuje takie strony jako podejrzane.

Jak widać https://www.quora.com/Is-Uptodown-a-safe-option-for-downloading-apps-instead-of-the-Google-Play-store zdania są podzielone