Spotify, konto, zasady

Mam założone konto Spotify i w maju kończy mi się 3 miesiące darmowe, które dawało Spotify na stronie.

Kupiłem coś w Media Expert i na maila dostałem kod na 3-miesiące dla nowego konta Spotify.

Czy jak usune po przejściu na Spotify Free obecne konto z obecnym adresem e-mail to będę mógł użyć po jakimś czasie ponownie ten sam adres e-mail zakładając nowe konto z użyciem wspomnianego kodu z Media Expert czy Spotify na wieczność zapamiętuje dany adres e-mail, ze do niego było konto?

Nie. Maile są przypisane do kont. Jakby to przechodziło to ludzie by ciągle kombinowali z kodami.

1 polubienie

Więc, jak usuwam konto to usuwam e-mail z bazy, tak na logikę. Z tego co ty piszesz to usuwam konto, ale konto nadal istnieje razem z e-mailem.

To jest złożony temat ale prawdopodobnie Spotify będzie w stanie wykryć, że było już konto na tym adresie email (mają do tego prawo).
W czasach przed-GDPR nawet jak usunąłeś konto to większość serwisów i tak je przechowywało tylko ze znacznikiem jako usunięte.
Później ze względu na unijne przepisy dot. prywatności, wszystkie dane muszą zostać usunięte, ale to nie tyczy się hashy stworzonych na podstawie tych danych - nie jesteś w stanie odczytać oryginalnego adresu ale znając go możesz sprawdzić czy już powstało konto w oparciu o niego. Dlatego podejrzewam, że próba założenia konta na ten sam adres pozwoli utworzyć nowe konto ale zachowa ono informacje na temat wykorzystanych darmowych okresów premium itd. Oczywiście to tylko domniemania :slight_smile: Możesz zawsze sprawdzić samodzielnie i dać znać.

Jeśli to konto mailowe od google, to zawsze można sprawdzić, czy zadziała trik z kropkami w loginie :wink:

Myślę, że zadziała :slight_smile: Tylko trzeba pamiętać która wariacja została już wykorzystana, a która nie :stuck_out_tongue:

Konto jest usuwane, ale e-mail jest zablokowany bo jest już wykorzystany wcześniej z innym kontem.
Druga kwestia to logi systemowe, gdzie wszystko widać :wink:

Na szczęście w Deezer po usunięciu konta od nowa można założyć do tego samego maila. :slight_smile:
To tak tylko pisze bo sprawdziłem.

Kup sobie Premium i płać kartą. Będą odciągali automatycznie. Polecam :slight_smile:

Co to ma do tematu wątku?? :wink: