Komp córki prawdopodobnie posiada jakieś zainfekowane aplikacje, malware.
Komputer przy przeglądaniu stron bardzo spowalnia i procesor skcze do 100% przy pojedyńczych zakładkach w przeglądarce.
Czyli z logów nie wynika żaden problem z aplikacjami?
Laptop jest już nieco starszy to prawda i wymiana pasty nie była wykonywana.
Chciałem sie upewnić że nie ma problemu z softwarem.
Z logów to wynika, że masz wirtualny napęd który lubi robić problemy, robione było czyszczenie ccleanerem, jak rejestry to potrafi on namieszać, że odpala się tam Discord, Teams, Spotify, jest jakiś Macrium Reflect, może kopia się jakaś robi w tle (nie znam za bardzo tego). I3 trzeciej generacji to się pod Linuxa świetnie nadaje, Fedorę jakąś uciągnie, a 10 to już na tym słabo, to stary sprzęt.
Hej, @wasabi, czy Ccleaner może być używany do dysków ssd, słyszałem, że nie. Zamierzam też wyczyścić rejestr i nie wiem czym, aby nie namieszać sorry, że się podpiąłem pod temat. Odnośnie pasty , wymieniam zawsze jak zmieniam procesor, czyli ostatnio jakieś 6 lat temu i dobrze chłodzi
W logach widać wiele ustawień sieciowych
Przywrócę niektóre ustawienia
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Czyzyk\Downloads fixlist.txt (5,7 KB) „Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Po restarcie wklej plik wynikowy.
Oprócz pliku wynikowego, zrób nowy skan FRST i wstaw logi do kontroli