Spowolnione uruchamianie

Witam !

Od pewnego czasu ( 2 tygodnie ) mam mam mały problem z szybkością uruchamiania się komputera .Gdy kupywałem kompa uruchamiał się w około 30 sekund a teraz … musze czekać 3,5 minuty żeby uruchomiły się 3 aplikacje : Avast , Steam , Winamp . 2 razy robiłem skana dysku w poszukiwaniu wirusów ale nic nie wykryło . Robiłem także czyszczenie rejestru RegCleanerem ale nadal lutki problem z szybkością komputera tylko przy uruchamianiu . jest tak samo . Wie ktoś może o co chodzi ? Kompa mam 2 miesiące . Dodam jeszcze że gdy te wszystkie te aplikacje się uruchomią nie ma zadnych odskoków tylko jest normalnie stabilny . Dziwi mnie troche te mulenie przy uruchamiania ponieważ mam kompa krótko . Wie ktoś czym to może być spowolnione ?

PS Czy spowolnianie kompa może być winą zasilacza ?

HiJackThis :

Zafiksuj w HJT

Kosmetyka:

Start > uruchom > msconfig > możesz odznaczyć w\w.

Jeżeli nie musi startować z systemem to odptasz w komunikatorze uruchamianie przy starcie.

Jak nie używasz Messenger’a to go usuń > start > uruchom > wpisz polecenie >

RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

Log ok. Możesz dla pewności wkleić SilentRunners

Dzięki :smiley: . Komp chodzi o wiele szybciej jednak … . Gdy wpisuje hasło do gg następuje przerwa około 1 minuty . Nagle gg się odpala i odrazu wszystkie programy które są w pasku za gg w MIG także się odpalają .

Robiłem reinstall gg z serwera ale nadal jest tak samo :confused: . Czy ma ktoś jakiś inny pomysł .

Dla pewności wrzuce logi z SillentRunners :

Wiem ze nie chce się Wam tego wszystkiego sprawdzać ale może komuś wpadnie w oko jakiś zbędny log :slight_smile:

Masz zainstalowaną najnowsza wersję gg? Log ok

Na początku miałem zainstalowaną gg 7.6 ale od paru dni mam 7.7 . Postanowiłem zainstalować nowszą wersje,ponieważ myślałem ze jest to wina właśnie tego . Pozdro

W przypadku gg najlepszą pod względem stabilności wersją jest 6.1 :wink: