Jestem szczęśliwym posiadaczem drukarki HP Deskjet 3550 od kilku lat. Od pewnego czasu używam systemu Windows 7 x64 . Po odłączeniu i podłączeniu drukarki sterownik do niej sam się wyszukał , pobrał i zainstalował ( Na oficjalnej stronie HP nie są dostępne sterowniki Dla Windows 7 , jest jedynie adnotacja aby pobrać je przez Windows Update ) . I wszystko byłoby pięknie gdyby nie to że wczoraj zaszła potrzeba sprawdzenia poziomu tuszu w kartridżach . Otóż dawno temu jak korzystałem z Windows XP poziom ten wyświetlał się podczas drukowania . Teraz nie dość że się nie pokazuje to jeszcze przeszukałem całą sekcje “Urządzenia i drukarki” w Panelu Sterowania i nigdzie takiej opcji nie znalazłem .
Czy mógłby ktoś doradzić jak sprawdzić poziom tuszów ?
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Rozumiem . Dziękuje za odpowiedź . Osobiście HP zawiodło mnie tym że nie chciało im się zrobić stosownego oprogramowania dla mojej drukarki , ale co zrobić … .
W Windows 7 dla drukarki HP Deskjet 3550 możliwość zarówno kalibracji drukarki jak i czyszczenia pojemników z tuszem istnieje po otwarciu dokumentu np.PDF, klikając w otwartym dokumencie w Plik -> Drukuj -> Właściwości -> zakładka Usługi. Można też wydrukować stronę testową klikając w Menu Start -> Urządzenia i drukarki -> później prawym przyciskiem myszy na drukarkę HP Deskjet 3500 Series wybierając z rozwijanego meu opcję Właściwości drukarki -> Drukuj stronę testową
Niestety mi również nie udało się znaleźć opcji pokazywania poziomu tuszów. Po prostu, gdy drukarka pokazuje błąd przez to, że dioda power drukarki zaczyna mrugać
(a po usunięciu cartridge z tuszem przestaje mrugać i świeci) wiem, w którym z cartridge tusz wyczerpał się i należy go wymienić.