Witam serdecznie. Bardzo prosze o pomoc w sprawie mojego laptopa.
Addition.txt (39,6 KB) FRST.txt (45,9 KB) Shortcut.txt (38,8 KB)
Dziekuje uprzejmie za każda pomoc. Pozdrawiam
Witam serdecznie. Bardzo prosze o pomoc w sprawie mojego laptopa.
Addition.txt (39,6 KB) FRST.txt (45,9 KB) Shortcut.txt (38,8 KB)
Dziekuje uprzejmie za każda pomoc. Pozdrawiam
Witaj @Szelek1992 na Forum DobreProgramy
Napisz proszę, czy masz jakieś problemy w działaniu komputera
Na pierwszy rzut oka nie widać infekcji, więc Twój opis bardzo by się przydał
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
Jest to Lenovo Legion y720 (I7-7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB DDR4) . Posiadaczem jestem od jakichs 2-3 lat. Przez prawie caly ten czas nie bylo zadnych problemow. Dopiero od nie dawna zaczely sie problemy z grafika. Otoz przegladajac internet, ogladajac cos na yt, grajac w jakie kolwiek gierki mam czasami freezy (nie dlugie, 1sek). Tzn, nie jestem pewien czy jest problem z grafika czy z pamiecia. Odrazu sie przyznaje, ze kiedys mi upadl, ale to bylo w sumie jakies 1,5 roku temu. Po tym incydencie nie bylo zadnego problemu z laptopem. Nie posiadam zewnetrznego antywirusa.
Regularnie sprawdzam wydajnosc hardware-u, czyszcze system z smieci, nie instaluje rzeczy z niezaufanych zrodel. Staram sie go utrzymac w jak najlepszej kondycjy.
Prawde mowiac jestem po techniku informatycznym, ale sam juz nie ma spomyslow co moze byc nie tak i dlatego zwracam sie do Panstwa o pomoc, i z gory za kazda dziekuje
Dziękuję za opis sytuacji.
Utworzę plik naprawczy/oczyszczający.
FRST zaznaczył Lenovo App Explorer, gdyż ma to związek ze SweetLabs. Odinstaluj go.
Ogólnie, zalecam przejrzeć zainstalowane programy i usunąć nieużywane.
Masz sporo zaplanowanych zadań, a dotyczą one w większości Lenovo, a część z nich do CCleaner’a
CC możesz odinstalować i pobierać aktualną wersję na potrzeby oczyszczania.
W systemie jest jeszcze widoczny ESET Security, zaznaczę do usunięcia
Zrób najpierw skanowanie ADWCleaner. Zwróć uwagę na linie Preinstalled, które musisz odznaczyć
Więc po kolei:
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
Usunalem wszystko czego w wiekszosci nie uzywam. Postapilem zgodnie z instrukcja. Pliki do wgladu Addition(aktualny).txt (31,5 KB) AdwCleaner[C00].txt (2,1 KB) FRST(aktualny).txt (33,9 KB)
Zauwazylem jedynie, ze przy tym skanowaniu nie utworzylo txt Shortcut. Czym to jest spowodowane?
Pozdrawiam.
Dziękuję
Daj znać jak po oczyszczaniu działa komputer
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
Fixlog.txt (8,7 KB)
Oto logi. Mam wrazenie, ze freezy ustaly a system pracuje wydajniej. Narazie wszystko jest w porzadku.
iJuliusz - bardzo dziekuje za poswiecony mi czas, uwage i bardzo profesjonalna pomoc. Zycze milego wieczoru i pozdrawiam.
Dziękuję
Jeśli System odzyskał sprawność, zastosuj DelFix Zaznacz Remove disinfection tools i kliknij Run.
Zaznacz post, który rozwiązał Twój problem. Wystarczy jeden
W razie kolejnych kłopotów z komputerem, pisz
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz