Cześć wszystkim,
Czy ktoś z was mógłby przejrzeć moje logi z programu FRST?
Dziękuję z góry!
Addition.txt (62,1 KB)
FRST.txt (146,7 KB)
Shortcut.txt (58,7 KB)
Cześć wszystkim,
Czy ktoś z was mógłby przejrzeć moje logi z programu FRST?
Dziękuję z góry!
Addition.txt (62,1 KB)
FRST.txt (146,7 KB)
Shortcut.txt (58,7 KB)
Witaj @shuffle7. Co konkretnie szukamy? Jakieś niepokojące objawy?
Free Virus Cleaner | RogueKiller AntiMalware • Adlice Software
Przed uruchomieniem skanowania włącz moduł bezsygnaturowy MaIPE (BETA).
Pobierz Malwarebytes — bezpłatne skanowanie i ochrona przed wirusami | Malwarebytes
Upewnij się, że przed skanowaniem zostało zaznaczone: skanuj w poszukiwaniu rootkitów, skanuj archiwa, użyj sztucznej inteligencji. Opcje te odnajdziesz w ustawieniach → bezpieczeństwo → opcje skanowania.
Nie zalecam stosować jakichkolwiek produktów iObit, w tym Driver Boostera, który może destabilizować pracę systemu. Za µTorrent zastosuj qBittorent, natomiast Odkurzacz → BleachBit.
Podrzucam poradnik do Chrome → Podstawowa konfiguracja Chrome | Przybornik #soo
Zwróć uwagę na rozszerzenia, np. zamień AdBlocka na uBlock Origin + filtry.
Niektóre rozszerzenia możesz ograniczyć do konkretnych stron.
W powiadomieniach masz stronę hxxps://captcharesolver.com → VT.
Oczyszczanie w FRST:
Uruchom FRST/FRST64.exe, wciśnij kombinację klawiszy ctrl + y. Otworzy się notatnik, do którego wklej zawartość skryptu. Zamknij i zapisz. W FRST kliknij „napraw” → https://pastebin.com/raw/2vnker5w
Plik naprawczy przeznaczony jest tylko dla autora wątku!
Po wykonaniu skryptu i ponownym uruchomieniu załącz utworzony fixlog.txt
Utwórz nowe logi FRST do wglądu i załącz je tutaj. ![]()
Siemka,
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Właściwie to nic konkretnego się nie dzieje, czasami tylko mam duże wykorzystanie CPU w task manager kiedy nie mam nic uruchomione oraz raz na jakiś czas laptop mi się uruchamia nawet gdy jest zamknięty.
Screeny z RougeKillera
Screen oraz plik ze skanowania Malwarebytes:
Tutaj plik po wykonaniu skryptu w FRST:
Fixlog.txt (43,5 KB)
Nowe logi z FRST:
Addition.txt (44,4 KB)
FRST.txt (156,6 KB)
Shortcut.txt (49,8 KB)
Zaktualizuj wskazane programy przez RogueKiller (zwłaszcza Javę).
W pasku adresu Chrome wpisz i przejdź na chrome://settings/help celem aktualizacji, następnie chrome://settings/content odnajdź powiadomienia i usuń hxxps://captcharesolver.com.
Uruchom FRST/FRST64.exe, wciśnij kombinację klawiszy ctrl + y. Otworzy się notatnik, do którego wklej zawartość skryptu. Zamknij i zapisz. W FRST kliknij „napraw” → https://pastebin.com/raw/9gfVBvWa
Plik naprawczy przeznaczony jest tylko dla autora wątku!
Po wykonaniu skryptu i ponownym uruchomieniu załącz utworzony fixlog.txt
Opcjonalnie:
Pobierz najnowszą wersję sterownika do swojej karty graficznej → Oficjalne sterowniki | NVIDIA
Wykonaj instalację nieekspresową → czysta instalacja. Nie zgadzaj się na dodatkowy komponent GeForce Experience.
Uruchom wiersz poleceń (cmd.exe) z uprawnieniami administratora. Wklej pierwsze polecenie i zatwierdź je enterem. Gdy proces dobiegnie końca, wykonaj drugie polecenie. Nie zamykaj wiersza poleceń dopóki proces nie dobiegnie końca!
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
sfc /scannow
Uruchom FRST/FRST64.exe, wciśnij kombinację klawiszy ctrl + y. Otworzy się notatnik, do którego wklej zawartość skryptu. Zamknij i zapisz. W FRST kliknij „napraw” → https://pastebin.com/raw/LKQf6FxR
By usunąć wszystkie pliki/foldery utworzone przez FRST oraz narzędzie jako takie, zmień nazwę pliku FRST/FRST64.exe na uninstall.exe i uruchom ten plik. Procedura wymaga ponownego uruchomienia urządzenia.
To wszystko. Oznacz post, który rozwiązał problem. ![]()
Dzięki wielkie za pomoc!
Ten temat został automatycznie zamknięty 90 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.