Cześć wszystkim,
Czy ktoś z was mógłby przejrzeć moje logi z programu FRST?
Dziękuję z góry!
Addition.txt (62,1 KB)
FRST.txt (146,7 KB)
Shortcut.txt (58,7 KB)
Cześć wszystkim,
Czy ktoś z was mógłby przejrzeć moje logi z programu FRST?
Dziękuję z góry!
Addition.txt (62,1 KB)
FRST.txt (146,7 KB)
Shortcut.txt (58,7 KB)
Witaj @shuffle7. Co konkretnie szukamy? Jakieś niepokojące objawy?
Free Virus Cleaner | RogueKiller AntiMalware • Adlice Software
Przed uruchomieniem skanowania włącz moduł bezsygnaturowy MaIPE (BETA).
Pobierz Malwarebytes — bezpłatne skanowanie i ochrona przed wirusami | Malwarebytes
Upewnij się, że przed skanowaniem zostało zaznaczone: skanuj w poszukiwaniu rootkitów, skanuj archiwa, użyj sztucznej inteligencji. Opcje te odnajdziesz w ustawieniach → bezpieczeństwo → opcje skanowania.
Nie zalecam stosować jakichkolwiek produktów iObit, w tym Driver Boostera, który może destabilizować pracę systemu. Za µTorrent zastosuj qBittorent, natomiast Odkurzacz → BleachBit.
Podrzucam poradnik do Chrome → Podstawowa konfiguracja Chrome | Przybornik #soo
Zwróć uwagę na rozszerzenia, np. zamień AdBlocka na uBlock Origin + filtry.
Niektóre rozszerzenia możesz ograniczyć do konkretnych stron.
W powiadomieniach masz stronę hxxps://captcharesolver.com
→ VT.
Oczyszczanie w FRST:
Uruchom FRST/FRST64.exe, wciśnij kombinację klawiszy ctrl + y. Otworzy się notatnik, do którego wklej zawartość skryptu. Zamknij i zapisz. W FRST kliknij „napraw” → https://pastebin.com/raw/2vnker5w
Plik naprawczy przeznaczony jest tylko dla autora wątku!
Po wykonaniu skryptu i ponownym uruchomieniu załącz utworzony fixlog.txt
Utwórz nowe logi FRST do wglądu i załącz je tutaj.
Siemka,
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Właściwie to nic konkretnego się nie dzieje, czasami tylko mam duże wykorzystanie CPU w task manager kiedy nie mam nic uruchomione oraz raz na jakiś czas laptop mi się uruchamia nawet gdy jest zamknięty.
Screeny z RougeKillera
Screen oraz plik ze skanowania Malwarebytes:
Tutaj plik po wykonaniu skryptu w FRST:
Fixlog.txt (43,5 KB)
Nowe logi z FRST:
Addition.txt (44,4 KB)
FRST.txt (156,6 KB)
Shortcut.txt (49,8 KB)
Zaktualizuj wskazane programy przez RogueKiller (zwłaszcza Javę).
W pasku adresu Chrome wpisz i przejdź na chrome://settings/help
celem aktualizacji, następnie chrome://settings/content
odnajdź powiadomienia i usuń hxxps://captcharesolver.com
.
Uruchom FRST/FRST64.exe, wciśnij kombinację klawiszy ctrl + y. Otworzy się notatnik, do którego wklej zawartość skryptu. Zamknij i zapisz. W FRST kliknij „napraw” → https://pastebin.com/raw/9gfVBvWa
Plik naprawczy przeznaczony jest tylko dla autora wątku!
Po wykonaniu skryptu i ponownym uruchomieniu załącz utworzony fixlog.txt
Opcjonalnie:
Pobierz najnowszą wersję sterownika do swojej karty graficznej → Oficjalne sterowniki | NVIDIA
Wykonaj instalację nieekspresową → czysta instalacja. Nie zgadzaj się na dodatkowy komponent GeForce Experience.
Uruchom wiersz poleceń (cmd.exe) z uprawnieniami administratora. Wklej pierwsze polecenie i zatwierdź je enterem. Gdy proces dobiegnie końca, wykonaj drugie polecenie. Nie zamykaj wiersza poleceń dopóki proces nie dobiegnie końca!
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
sfc /scannow
Uruchom FRST/FRST64.exe, wciśnij kombinację klawiszy ctrl + y. Otworzy się notatnik, do którego wklej zawartość skryptu. Zamknij i zapisz. W FRST kliknij „napraw” → https://pastebin.com/raw/LKQf6FxR
By usunąć wszystkie pliki/foldery utworzone przez FRST oraz narzędzie jako takie, zmień nazwę pliku FRST/FRST64.exe na uninstall.exe i uruchom ten plik. Procedura wymaga ponownego uruchomienia urządzenia.
To wszystko. Oznacz post, który rozwiązał problem.
Dzięki wielkie za pomoc!
Ten temat został automatycznie zamknięty 90 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.