Sprawdzenie sprzętu

Witam, oto sprzęt, który zamierzam kupić:

Wentylator:

Scythe Mugen II Rev.B

175 zł

Procesor:

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, BOX, AM3/

565 zł

Płyta główna:

Gigabyte MA785GT-UD3H /AMD785G, DDR3 1333/

330 zł

Pamięć RAM:

OCZ 6GB (3x2GB) 1333MHz CL7 Platinum

630 zł

Druga pamięć RAM:

-

-

Dysk twardy:

Seagate 750GB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.12

249 zł

Nagrywarka DVD:

LG GH22LS50 SATA SecurDisc LightScribe (black)

110 zł

Obudowa:

Cooler Master Elite 335 (Black)

159 zł

Zasilacz:

Chieftec 550W [GPS-550AB-A]

259 zł

System Operacyjny:

Microsoft Windows 7 Home Premium OEM 64Bit

369 zł

Czy wszystko powinno ze sobą bezproblemowo współpracować?Czy RAM wziąć taki jaki jest czy lepiej 1600 CL9? Czy na tej zintegrowanej karcie pogram sobie w Lineage 2? (Mam teraz ATI Radeon 3450 AGP i mam dosc duze lagi w Lienage 2)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

sory kolego ale nie rozumiem takich ludzi.

wywalają 600 zł na ramy , a nie kupią sobie porządnej grafy

bo ten komputer nie ma sluzyc mi do gier, tylko do renderingu, gdzie karta graficzna sie nie liczy. Pytam sie o ta zintegrowna karte, poniewaz lienage 2 to jedyna gra, w ktora gram.Zreszta karte graficzna moge sobie zawsze dokupic.

Ramy po co w trzech kościach??

Tylko i7 na s1366 posiada trójkanałowy kontroler tu wystarczy 2x2gb.

Zmień zasiłke bo chiefteci GPS maja problemy z napięciami poszukaj jakiegoś BeQuiet PurePower np.l7 530 wat.

I kup lepszą grafe np. kupując Phenoma II x2 550.

Nie kupie Phenoma II x2 550, poniewaz jak wyzej napisalem ten komputer ma mi sluzyc do renderingu, a w nim najbardziej sie liczy procesor i RAM. Nadal nie uzyskalem odpowiedzi czy lineage 2 bedzie w miare dobrze chodzil na tej karcie. A poza tym podobno im wiecej RAMu tym wiecej obiektow mozna wyrenderowac.

Na niskich detalach jak najbardziej :wink:

Ale wtedy ram będzie działał w single channel dzięki czemu o połowe ograniczysz przepustowość.

Jeżeli już chcesz brać zintegrowaną grafikę od ATI (AMD) to niech chociaż ma pamięć sideport. Czyli płyta np. M3A785GXH/128M będzie lepszą płytą. Co do tej zintegrowanej karty graficznej, to poczytasz sobie tutaj: http://pclab.pl/art37884.html

Co do procesora, to jeżeli chcesz AMD to spoko, ale dobrze by było jakbyś zwrócił uwagę na rewizję, poczytaj o tym tutaj: http://pclab.pl/art39348.html

RAM, jako że masz kontroler dwukanałowy, bierz w parach (a nie trójkach), czyli albo 4GB w dwóch kościach, albo 8GB w czterech (ale czy na dzień dzisiejszy potrzeba Ci więcej pamięci?).

Dysk lepiej wziąć szybszy, Samsung F3.

Zasilacz wymieniłbym na OCZ ModXStream Pro 500W, w sklepach można go dostać spokojnie do 250zł.