Podrzuć screena z CrystalDisk Info. Zobaczymy jaki jest jego stan. Nawet w dobrym stanie więcej niż 100 zł za niego nie dostaniesz. O ile w ogóle uda Ci się sprzedać.
jakiś czas temu robiłem scan sektorów miałem 100% sprawnych ale zaraz podrzuce .
O to chodziło?
Ano o to. Nie widzę tylko wszystkich atrybutów, ale relokowanych sektorów również brak. Dysk jak najbardziej zdatny. Jak Ci wystarczy to nie ma co wymieniać na 1TB i można ew. rozważyć zakup SSD.
Dobra,dzięki . Jeśli wszytko dobrze pojdzie na nowego kompa będę mieć 2500zł ,nie wiem czy chce dodawac te 800zł. taki zestwa moze być ?
Edit :
Mogę też zostawić moj zasilacz chcoiaz tracer highlander 500 w czy moze lepiej go sprzedac za symboliczna cene?
Wymień płytę na coś takiego, bo H310 nie nadają się do zestawów gamingowych i ewentualnych większych upgradów w przyszłości.
tu nawet dysk SSD M.2 będziesz mógł sobie dołożyć w przyszłości.
Ew. coś takiego z kartą dźwiękową 5.1, choć gorszą sekcją zasilania.
Zasilacz wymienić musowo, a stary nie wiem czy sprzedasz.
Elegancko, nawet wziąłeś kartę z dwuwentylatorowym chłodzeniem. Na pewno będzie ciszej i chłodniej. Myślę, że wystarczy, no i nie zamykasz sobie drogi na jakiś sensowny Upgrade.
Ten Gigabyte mnie nigdy nie przekonywał. Taniej masz Inno3D również z dwoma wentylatorami
A z kolei niewiele drożej sporo lepszy model Inno3D
Czy też MSI Gaminga
Albo Super JetStreama
Te ceny na morele… Przed momentem Gigabyte pokazywało mi poniżej 1400 zł… Teraz faktycznie lepiej wziąć MSI. A wczoraj był za ponad 1500, bo szukałem 1060 komuś innemu… WindForce wcale nie jest zły. Cichy i chłodny, ale przy tak małej różnicy do MSI chyba lepiej łapać za MSI. 3 wentylatorowe 1060-tki to jednak trochę przerost formy nad treścią…