Witam
I5 3570 3.8GHz
Gtx 750 od palita storm x oc
12 gb ram ( 1600mhz)
dysk 500gb w 100% sprawny
napęd Super WriteMaster
gigabyte ga-h61m-s1 rev 2.1 (obsluguje 1333 mhz maksymalnie ale w biosie wlaczylem profil xmp i jest 1600mhz xd )
monitor dell 1600x900 za 300 zł używany
obudowa tracer storm x ( wiem masakra )
Tutaj moje pytanie . Sprzedać komputer ( za ile )i kupić ps4 (xb one mam) czy zrobic cos innego. Proszę o poradę .
Moim zdaniem nie sprzedawaj.
Komputer do wszystkich zastosowań"internet gry muzyka filmy portale"
Masz dośc mocne parametry szkoda się pozbywać.
Do konsol osobiście nie jestem przekonany.
Dobra , a co byś na pierwszym miejscu ulepszył ?
Dysk SSD, a jeśli wchodzi w to granie, to kartę graficzną pokroju 1050Ti. Monitor?
A co z tym monitorem jest nie tak?
Dobra znamy parametry, więc ok. Tylko pytanie jest takie, skąd w ogóle pomysł? Co chcesz osiągnąć i czego potrzebujesz? masz jeszcze jakiś komputer, laptop, komórkę? Z czego korzystasz zarówno tak codziennie (jak i tak raz na np. pół roku) [tzn. czy konsola Ci wystarczy, czy potrzeba czegoś więcej, nie korzystałem z konsol, więc trudno mi powiedzieć, ale nawet jakieś stare smart TV mają przeglądarki internetowe i różne apki, więc być może jakoś uda się skorzystać]? W co grasz? My nie wiemy jak i z czego korzystasz oraz czego potrzebujesz, być może nie potrzebujesz komputera i wtedy można sprzedać go, a być może nie potrzebujesz konsoli i wystarczy Ci ten komputer, który masz (po drobnym podrasowaniu).
Na codzien korzystam z konsoli,telefonu komputer jest tylko do lol’a zeby pograc z dziewczyną . Mam jeszcze laptopa *jakiś bardzo stary z pentiumem i radeonem * . Myslałem zeby sprzedac komputer kupić ps 4 pro ( mam telewizor 4k ) i kupić jakiś tani laptop do pracy . Chciałbym zagrac w takie gry jak ac origins ,uncharted ,cod ww2 . Mój komputer już nie wystarcza mi do grania w nowsze gry . Kupiłem sobie bf 1 działa niby na srednich w 60,ale natomiast gdy kupiłem ac origins miałem jakies stałe 23 fps ( na niskich ) . Na konsoli obecnie przechodzę wiedzmina 3 i far cry 5 . Mój xbox one ma 2 pady,2 gry ( mam game pass dlatego ich tak mało ) i to wszytko .
Cały zestaw może wart jest 2000 zł choć to i tak lekko zawyżona kwota. Raczej z tego PS4 i laptopa nie będziesz miał - chyba, że osobną kasę na laptopa masz. Lepiej by Cię chyba wyszedł Upgrade tego co masz teraz, jeżeli i tak masz zamiar grać głownie w gry wieloplatformowe - większość ograsz na XBOX ONE. Ile mógłbyś przeznaczyć na ewentualny upgrade?
Jeśli robiłbym upgrade komputera to sprzedałbym go z konsolą i dodał 800 zł z mojej kieszeni .
W sensie opchniesz PC i XBOX dla złożenia nowego zestawu PC?
Tak mi się zdaje,ale dla pewności spytam się o Wasze zdanie.
Żebyś mógł złożyć jakiś dość sensowny zestaw, musiałbyś mieć ok. 3000-4000, gdzie jako grafikę mam na myśli GTX 1060 przynajmniej.
Nie wystrasz się ceną. To jest dość wymaksowany zestaw, który pozwala na małe cięcia, nawet poniżej 4000. Jeżeli np wystarczy Ci Twój dysk 500GB to można zainwestować trochę grosza w SSD lepszej klasy, może nawet M.2 NVMe.
System mam juz kupiony
A jest to Windows 10? Innego systemu tu nie zainstalujesz.
Win 10 pro
Czyli 500 zł mniej, więc 4000 zł jest już bardziej prawdopodobne.
Za ile Radziłbyś sprzedać komputer?
Trochę dla mnie jedzie desperacją sprzedawac niezłego Core i5, żeby kupic nowszy model. Może do wydania jeszcze nowszych z raz pełne 100% procesora wykorzystasz.
Nie jestem pewien czy sprzedasz go w całości. Szybciej chyba się go pozbędziesz oferując go w częściach. Rzut okiem na rynek używek i grafika, jeżeli to nie jest Ti to 300 zł, procek 250-300, płyta 150-200, RAM 300-400. Budę na razie można zostawić. 1500 może ugrasz w najlepszym wypadku. Minimum 1000.
Tyle, że ten nowy i5 to już 6, a nie 4 rdzenie z odblokowanym mnożnikiem.
Dysk też sprzedać ?