Na Allegro zakupiłem grę na Steam za 2.50 i od sprzedającego nie mogę się doprosić o numer jego konta na, który mam przelać pieniądze ciągle chce żebym zapłacił przez PaYu ja niestety nie mogę zapłacić przez PaYu, gdyż do zmiany banku w Allegro potrzebuje ( kod z ostatniej wypłaty środków), którego nie posiadam.Może wiecie w czym tkwi jego opór przy niepodawaniu jego konta bankowego.
Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym górnym rogu Swojego posta. Dobrze zatytułowany temat daje szansę na szybszą pomoc. Dziękuję za uwagę.
Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.
A PayU nie działa tak, że wpłacasz po prostu kasę na odpowiednie konto? Kiedyś przez to płaciłem i bez problemu zapłaciłem na poczcie, PayU nawet wygenerowało mi druczek z wpisanym już numerem konta.
Kolego nie możesz zrobić przelewu błyskawicznego poprzez allegro? Wybierasz zapłać przelewem pyta się o metodę szybkiej wpłaty np mtransfer w przypadku mbanku przekierowuje cię do Twojego banku z wpisanymi danymi zatwierdzasz i koleś już ma kasę trwa to 20 sekund :), a ty nie musisz znać jego numeru konta.
No chyba, że nie masz dostępu do swojego konta przez internet.
Nie mogę zapłacić przez PayU, gdyż chce się połączyć z zamkniętym kontem bankowym,a co do przelewu błyskawicznego, to nie mogę też tego uczynić.Pierwszy raz spotykam się z przypadkiem, gdy proszę się o podanie numeru konta podejrzewam, że boi się polskiej skarbówki (adres zamieszkania niby w USA)
A nie możesz zapłacić przez PayU, ale via zwykły przelew? Taka opcja tam na pewno jest, bo tak jak już wspomniałem, raz przez to płaciłem i wpłacałem kasę na poczcie.
W formularzu zaznaczona jest ostatnio używana opcja płatności, a inne są ukryte.
By pojawiła się lista wszystkich trzeba nacisnąć:
- Z tej opcji skorzystałeś ostatnio. Możesz wybrać inną metodę płatności_._
Dalej, to tak jak napisał Kpc21 - zaznacza się Płacę przelewem tradycyjnym.
Twój numer konta przypisany w allegro jest potrzebny TYLKO do wypłaty środków jak ktoś tobie przelał pieniądze przez PayU i chcesz je wypłacić.
A reszta to tak jak pisali wyżej, klikasz zapłać przez payu i wybierasz metodę płatności i wykonujesz przelew z konta bankowego.
Ale niech mi ktoś wytłumaczy opór człowieka przed podaniem konta bankowego.Przyjmijmy sytuacje nie mam konta w banku zlikwidowałem stare nowego jeszcze nie założyłem i chce zapłacić za grę i jak mam zapłacić za grę, gdy sprzedający nie chce mi podać numeru konta.
Hm… Przekazem pocztowym na adres firmy?
Normalnie płacisz przez PayU. Przelew możesz zrobić na poczcie albo w banku (nawet jak konta nie masz).
A ty mi wytłumacz Twój opór przed wpłaceniem kasy przez PayU przekazem pocztowym. Jest dokładnie taki sam jak sprzedającego.
Domyślną formą płatności w allegro jest teraz PayU, podawanie numeru konta jest opcjonalne.
Na PayU można zapłacić za pomocą zwykłego przelewu, czy wypełnionego druku na poczcie/agencji opłat.
Ta metoda jest objęta programem ochrony kupujących. Sprzedawca wysyła towar po otrzymaniu informacji o wpłacie a nie dopiero gdy dojdzie wpłata.
Same plusy a Ty się uparłeś na numer konta którego teraz nie ma obowiązku podawać, bo tak samo możesz przez PayU zapłacić
Problem został rozwiązany.