[SPRZEDAM] Acer Chromebook 515 intel core i5 1300zł

Witam, Na sprzedaż wystawiam Chromebooka którego jestem właścicielem od Sierpnia 2024r. Urządzenie zostało zakupione w sklepie MediaExpert. Specyfikacja:

• Intel Core i5-1235U

• 8GB pamięci RAM LPPDR 5x

• 512GB dysk Nvme

-Podświetlana klawiatura

W skład zestawu wchodzi:

-Chromebook

-Ładowarka

-Oryginalne pudełko

Na Chromebook działa Steam (laptop wpisany w program beta tej usługi), tak więc można pograć w swoje ulubiony gry. Bateria trzyma dość długo, przy słuchaniu muzyki, i przeglądarce, wytrzymuje ponad 2 dni. Laptop posiada ponad 2 lata gwarancji Możliwy odbiór osobisty, jak i możliwość wysyłki, paczkomatem inpost. Po wcześniejszym kontakcie, i wpłacie na konto. Kontakt: 535-053-629

Uwagi dodatkowe: Opcjonalnie mogę zamienić się na Google Pixel Tab który posiada gwarancję i nie ma uszkodzeń.

Jeśli tak jak widzę, że jest za darmo (brak ceny) to kupuję od razu!

Nie wiedziałem, że można zrobić przelew na zero groszy:

Nie wygląda mi to na ogłoszenie Caritasowe/PAH.

Już sorki 1300zł chcę za niego

Nowy jest w MediaExpercie za 1700PLN. Tylko debil by kupił, używany w tej cenie.

Za 2000zł w sierpniu go kupiłem w MediaExpert

ale teraz jest po 1700PLN! NOWY!

To jaka będzie realna cena. Nie ukrywam że chcę go sprzedać, bo za dużo trochę miejsca zajmuje na biurku. I chcę mniejszy tablet kupić.

…powiem Ci, że będzie ciężko… jak pisałem, w MediaExpert można dostać NOWY w cenie 1700PLN. Używki i powystawowe na OLX i Allegro Lokalnie chodzą po 1600 do 2000PLN czyli z kosmosu ceny.

Ja potrzebowałem Chromebook jako odtwarzacz seriali z Netflix, Disney+ i PrimeVideo do łóżka - swobodnie można kupić z gwarancją za 400PLN (amso.pl)

…pewnie rząd takich wielkości Cię nie urządza? Może komuś w rodzinie jako prezent?

400 zł taniej niż w sklepie nowy, na gwarancji (zakupiony w Sierpniu 2024 / 6 miesięcy), nie nazywał bym kupującego debilem. Moim zdaniem to i tak fajna oferta, choć biorąc pod uwagę specyfikę Chromebooków będzie ciężko go w ogóle opylić w podobnej cenie.

Wystaw za ~1300 z negocjacją ceny i ewentualnie negocjuj za 1000, lub 900 zł. Dlaczego tak tanio zapytasz? Otóż wiadomka - to nie 315 i ma lepszy procesor i specyfikację, ale użytkownicy w tej cenie szybciej sięgną po laptop z Windowsem, aniżeli systemem opartym o przynależność sieciową. Takie czasy. Natomiast nie schodź poniżej 800 zł, bo to już bezsens.

Spytam inaczej: Ty byś kupił? Jak na amso za 400PLN możesz wybierać i przebierać, wszystko z gwarancją, ładowarką, z pocałowaniem rączki na drugi dzień odbierasz od kuriera.

Ja jakbym się drugi raz zastanawiał się nad kupnem Chromebook’a to nawet na OLX i Allegro Lokalnie bym nie wchodził.

W tej cenie? Rozważał bym.
Specyfikacja tego modelu stoi na podobnym poziomie co mój Acer Swift 3, na którym montuje filmy. Chromebook pomógłby mi w streamingu w OBS i w kilku programach graficznych.
Oczywiście nie wspominam o sklepie z używkami za ~400 zł bo to szmelcem, przyrównując do modelu z 2024 roku, wspartym sztuczkami AI.