Witam, sprzedam komputer pc. Komputer został złożony w tym tygodniu od podstaw. Użyłem pasty termoprzewodzącej Arctic MX-2(jedna z najlepszych). Komputer bardzo dobrze prezentuje się podczas nocy za sprawą niebieskiego podświetlenia LED(zdjęcia nie są w stanie oddać rzeczywistego efektu).
Specyfikacja:
Płyta Główna Gigabyte GA-P35-DS3
Procesor Intel XEON Quad Core E5345 4x2,33GHz
Karta Graficzna Gainward GTX650 1GB
Pamięć RAM 6GB (3 kości po 2GB, możliwość rozszerzenia do 8GB)
Dysk Twardy WD 500GB i Seagate 250GB
Obudowa I-BOX Force(wentylator 120mm)
Zasilacz Modecom 500W
Komputer składałem z wykorzystaniem części z poprzedniego. Używane są :płyta, procesor, pamięć ram, dysk i karta graficzna. Jednak nie były długo w poprzednim komputerze. Są w stanie idealnym.
Bez problemu odpali GTA V, CS:GO, FIFA 16 czy LoL
Sprzedaję z powodu posiadania laptopa, tak mocny komputer nie będzie mi potrzebny
Myślę że xeon dużo nie odstaje z moca od i5, oczywiście nie mówię że jest równie mocny, ale gtx460 a gtx650 to już trochę różnica w generacjach oraz biorąc pod uwage że jest nowy zasilacz oraz obudowa wraz z chłodzeniem. Do wtorku gdy będę już w domu spróbuję znaleźć dodatkowe 4 gb ram, więc w tym czasie z 4 rozszerze do 8 gb, dlatego napisalem ze możliwość rozszerzenia
Dzięki, że poszukałeś i troszke naświetliłeś mi ceny, xeon jest jednak niecodzienny
Jaka jest widoczna różnica między i5 a twoim xeonem możesz sprawdzić na różnych benchmarkach http://www.anandtech.com/bench/product/288?vs=53 Przepaść wydajnościową uwzględnia też cena, taki i5 2500 kosztuje od 350zł, twój xeon ok. 35zł. Oczywiście nikt nie zabroni sprzedawać sprzętu za 2 razy tyle ile jest wart, ale tylko odstraszasz potencjalnych kupujących tą ceną (na stare LGA775 i tak już popyt jest nieduży, każdy przechodzi na nowsze generacje, najlepiej sprzedają się pojedyncze części).
Do benchmarka wybrałem Q6600, to zamiennik tego Xeona.