Siema pisałem już na ten temat ale dalej nie wiem wiec piszę po raz kolejny
Mam mikrofon (MXL 990 z pop filtrem, koszykiem i stojakiem)
Mixer (Phonic AM220)
Kartę dźwiękową (Creative X-fi)
Laptopa (Acer Aspire E 15)
Głośniki studyjne (Alesis Elevate 3)
Teraz jak to wszystko do siebie podłączyć żeby ładnie grało (wiadomo to ma być w pokoju więc nie będzie profeska) no ale żeby podczas nagrywania jakiś miły efekt wyszedł.
Dalej na lapku mam program do obrubki dźwięku Adobe Audition CS6. Jak ktoś zna się na tym programie to fajnie jakby mi jeszcze powiedział czy w ogóle warto obrabiać potem dźwięk jak tak to jak?. Ja coś tam w nim potrafie ale obsługiwałem go kiedyś jak miałem stary mikrofon teraz może być inaczej.
tak tam oczywiście jest więcej opcji których można zastosować i jak jeszcze paru używam ale to nic nie daje dźwięk nagrany mikrofonem jest dalej nie miły gorszy niż w moim starszym mikrofonie. Zastanawiam się co jest tego powodem…
ja wiem. napisałem że w programie którego używam tam gdzie jest odszumianie czyli w kategorii efekty jest wiecej opcji które można zastosować w swoim nagraniu i zmieniać to nagranie tak jak się podoba. chodzi mi o to że mam stary mikrofon na którym kiedyś działałem i musiałem właśnie różne efekty do jego nagrania dodawać żeby ten dźwięk był jakiś w miarę. teraz gdy kupiłem sobie nowy mikrofon gdy nagram nim cokolwiek jest kupa. gdy dodam na niego jakieś efekty polepszające dźwięk tak jak w starym mikro dźwięk jest minimalnie lepszy ale dalej słaby. a mikrofon znacznie lepszy. niewiem może źle podłączam chociaż próbowałem na różne sposoby albo jakieś inne efekty mam dodawać. no chyba że po prostu ten mikrofon sam nie nadaje się do mojego pokoju. tak jak już pisałem widziałem na youtube jak niektóre osoby go używają bez jakiś wygłuszaczy i jest nagranie dobre a u mnie się nie udaje :(