Co myślicie o zakupie sprzętu po lesingowego z serwisu ?
Jeśli jesteś świadomy co kupujesz, parametry sprzętu Ci odpowiadają, cena jest dobra i jak się jeszcze jakaś gwarancja trafi to czemu nie. Wszystko zależy od Twoich potrzeb i budżetu.
W dobrych sklepach kupujesz w zasadzie jak nowy sprzęt, roczna gwarancja, sprzęt sprawdzony i raczej bezproblemowy.
Tylko nie kupuj tych najtańszych z najtańszych, które już w momencie, jak były nowe, niedomagały
Najlepiej jakieś znane marki, np. Dell
I patrz na wiek, czym innym roczny Dell i7-8xxx, czym innym i7-2xxx.
Ja obecnie jak kupuję to od i5 w górę oraz od 4tej generacji w górę, czyli i5-4430 w górę. Do tego SSD 240 lub 120SSD+HDD i 8GB RAM. Taki komp do zastosowań domowych biurowych działa jak żyleta.
Roczny ? Która firma wymienia sprzęt co roku ???
Pewnie żadna, ale właśnie chodziło mi o kontrast, ze można dostać i coś fajnego i nie tak starego, albo 10 letni złom. Pancia to wyjaśnił, ze niżej pewnej granicy nie ma co schodzić.
Jak jakiś fajny Thinkpad, to bier.
Mam dwa poleasingowe i polecam.
Kiedyś to było, ale przyszło AMD i zamieszało. Dziś ten sprzęt 5-6 letni jest dużo słabszy niż obecny. Tym samym kupno laptopów i desktopów do domu jest jakby mniej opłacalne.
Jeśli chodzi o firmę, to jest lepiej, bo koszta Windowsów Pro są niskie, a do pisania nie potrzeba czegoś wybitnego.