Nie wiem jak to nazwac, ale widzialem jak niektórzy przecierają obudowę jakimś czarnym plynem i obudowa nabiera blasku nie jest taka matowa itp.
Jak sie takie cos nazywa? Chcialbym tak jak gdyby “odnowic” plastyk.
Nie wiem jak to nazwac, ale widzialem jak niektórzy przecierają obudowę jakimś czarnym plynem i obudowa nabiera blasku nie jest taka matowa itp.
Jak sie takie cos nazywa? Chcialbym tak jak gdyby “odnowic” plastyk.
Tłuszcz.
Najprawdopodobniej rodzaj wosku, coś jak takie kredki do “maskowania” obić w meblach.
Nie widzę sensu tym sie bawić, mabla codziennie nie macasz i nie grzeje się, lepiej zainwestuj w ładną okleine ze zrzutem z CSGO. To Ci faktycznie ukryje ryski na dłużej.
Prawda, żonie niedawno zamawiałem grafikę na lapka, błyszczał jak psu jajca, teraz ma ładną matową klapę z grafiką Beksińskiego.
Jak dla mnie w sumie pokancerowany lapek nie jest niczym strasznym, widać że swoje przeszedł.
Lepszy pokancerowany niż błyszczący.
Czarny lakier fortepianowy.
Brzmi jak specyfik do poprawy wyglądu plastików w samochodach.
Tyle, że ja chcę go “odnowić” też po otwarciu a nie tylko górę klapki. Na szybko nie znalazłem oklein całego lapka, tylko góra.
Myślałem nad sprayem ale z nimi zawsze mam jakiś problem.
Ta… psikaj, lej i smaruj, a przy odrobinie pecha odnowisz wymieniajac na nowy. Dostanie się jakieś syf przez klawiaturę i w środku zrobi Sajgon.
Wiadomo, że rozkręcę, zabezpieczę. Bez przesady… przedszkole skończyłem.
Łapki i płuca też. ?
Zaleznie od preparatu weź pod uwage też częsty kontakt z dłońmi i temperaturę. Wiele gosmetyków/preparatów przy długotrwałym macaniu uczula, a podgrzane (no laptop sie grzeje;p) wydzielaja szkodliwe zwiazki chemiczne. Tylko to juz poziom podstawówki, nie pzredszkola, i zarazem kolejny argument by “nie eksperymetować”.
I dlatego zawsze polecam kupowanie porządnych laptopów od solidnych producentów w trwałych obudowach, a nie chińszczyznę z oszałamiającymi teoretycznymi parametrami na papierze
Po jakimś czasie nie ma takich dylematów, a laptop pomimo gorszych parametrów często pracuje lepiej, bo konstrukcja jest bardziej przemyślana, nie przegrzewa się, nie zatyka kurzem, ma lepsze wsparcie gwarancyjne i po gwarancyjne, lepsza dostępność podzespołów, nie ma problemu ze sterownikami, etc. etc.
Dawid, zobacz to:
https://www.youtube.com/results?search_query=plastidip+notebook
Plastidip nie drogi.
To ja tym obudowy do kompa będę pryskał… niby wygłusza, tylko nie wiem jak z temperaturami czy nie zacznie sie topić i śmierdzieć xD
Czytałem o tym trochę i trochę mnie negatywnie zaskakuje jak łatwo taką gumę ściągnąć.