Środek do plastiku laptopa

Nie wiem jak to nazwac, ale widzialem jak niektórzy przecierają obudowę jakimś czarnym plynem i obudowa nabiera blasku nie jest taka matowa itp.

Jak sie takie cos nazywa? Chcialbym tak jak gdyby “odnowic” plastyk.

Tłuszcz.
Najprawdopodobniej rodzaj wosku, coś jak takie kredki do “maskowania” obić w meblach.

Nie widzę sensu tym sie bawić, mabla codziennie nie macasz i nie grzeje się, lepiej zainwestuj w ładną okleine ze zrzutem z CSGO. To Ci faktycznie ukryje ryski na dłużej.

Prawda, żonie niedawno zamawiałem grafikę na lapka, błyszczał jak psu jajca, teraz ma ładną matową klapę z grafiką Beksińskiego.

Jak dla mnie w sumie pokancerowany lapek nie jest niczym strasznym, widać że swoje przeszedł.
Lepszy pokancerowany niż błyszczący.

Czarny lakier fortepianowy. :footprints:

1 polubienie

Brzmi jak specyfik do poprawy wyglądu plastików w samochodach.

Tyle, że ja chcę go “odnowić” też po otwarciu a nie tylko górę klapki. Na szybko nie znalazłem oklein całego lapka, tylko góra.

Myślałem nad sprayem ale z nimi zawsze mam jakiś problem.

Ta… psikaj, lej i smaruj, a przy odrobinie pecha odnowisz wymieniajac na nowy. :slight_smile:Dostanie się jakieś syf przez klawiaturę i w środku zrobi Sajgon. :wink:

1 polubienie

Wiadomo, że rozkręcę, zabezpieczę. Bez przesady… przedszkole skończyłem.

Łapki i płuca też. :slight_smile: ?
Zaleznie od preparatu weź pod uwage też częsty kontakt z dłońmi i temperaturę. Wiele gosmetyków/preparatów przy długotrwałym macaniu uczula, a podgrzane (no laptop sie grzeje;p) wydzielaja szkodliwe zwiazki chemiczne. Tylko to juz poziom podstawówki, nie pzredszkola, i zarazem kolejny argument by “nie eksperymetować”. :wink:

I dlatego zawsze polecam kupowanie porządnych laptopów od solidnych producentów w trwałych obudowach, a nie chińszczyznę z oszałamiającymi teoretycznymi parametrami na papierze :wink:

Po jakimś czasie nie ma takich dylematów, a laptop pomimo gorszych parametrów często pracuje lepiej, bo konstrukcja jest bardziej przemyślana, nie przegrzewa się, nie zatyka kurzem, ma lepsze wsparcie gwarancyjne i po gwarancyjne, lepsza dostępność podzespołów, nie ma problemu ze sterownikami, etc. etc.

Dawid, zobacz to:
https://www.youtube.com/results?search_query=plastidip+notebook
Plastidip nie drogi.

To ja tym obudowy do kompa będę pryskał… niby wygłusza, tylko nie wiem jak z temperaturami czy nie zacznie sie topić i śmierdzieć xD

Czytałem o tym trochę i trochę mnie negatywnie zaskakuje jak łatwo taką gumę ściągnąć.