SSD OCZ Agility 120GB warto?

Witam, swego czasu nosiłem się z zakupem dysku SSD ale cena (w odniesieniu do pojemności) zawsze mnie odstraszała. Obecnie widzę na allegro dosyć ciekawą propozycję 120GB za 399zł

http://allegro.pl/show_item.php?item=2399764541&utm_source=okazje-allegro&utm_label=main&utm_offer_id=19356

I teraz pytanie, czy powyższy model jest OK? Nie ma z nim problemów? Będzie kompatybilny i wydajny wraz z moją płytą główną? (o ile to ma jakieś znacznie).

Z góry dzięki na opinie

Bardzo dobra cena. Ten dysk zazwyczaj kosztuje tyle netto u dystrybutorów. Twoja płyta (z podpisu) ma SATA 3 więc prędkość powinieneś wykorzystać maksymalnie.

Dzięki za odpowiedz. Właśnie widzę że dyski szybko schodzą więc chyba warto.

Jeszcze jedno pytanie, czy potrzebuję coś dokupić aby połączyć dysk z płytą główną i prośba o objaśnienie jak wygląda proces instalacji takiego dysku w “budzie” krok po kroku

Pozdrawiam

Musisz mieć kabel SATA do połączenia z MOBO i kabel zasilający do podłączania zasilania.

Dysk montujesz w obudowie, podłączasz te dwa kable.

Sprawdzasz czy wykrywa go w BIOSie (najlepiej jako pierwszy dysk) i stawiasz na nim system.

Cena jest dobra ale zastanów się dobrze czy chcesz mieć SSD markowane przez OCZ Tłumaczyło Google

Ogólnie nie polecam żadnych SSD firmy OCZ od wersji I do III, wygląda na to że dopiero w seriach IV OCZ poradziło sobie jako tako z problemami związanymi z ich kontrolerem…