Witam , opłaca sie mieć stacje fdd w kompie ? nie wiem czy wywalić
A co przeszkadza Ci ? Po co wywalać ?
Ja bym zostawił, ale Twoja sprawa, nie wiem po co wywalać coś co w ogóle nie przeszkadza, a może się przydać.
zostaw sobie teraz a jak kupujesz kompa to po co…ja mam zamiast niej czytnik kart pamięci
no fakt, jeść nie chce
Jeśli będziesz z niej korzystał to zostaw ją. Obecnie pojemność 1,44MB to stanowczo za mało.
Taka więc jest użyteczność stacji dyskietek…
Chyba, że kiedyś będziesz chciał się pobawić wynalazkami typu MenuetOS, to warto mieć ten “sprzęt” w kompie. Poza tym ktoś może ci np. dać jakiś dokument na dyskietce i co wtedy? Warto póki co mieć obok czytnika kart pamięci. Nigdy nie wiadomo.
Posiadanie stacji dyskietek jest obecnie całkiem niepotrzebne…
Ja jej nie mam już ze 2 lata i przez ten czas nigdy mi jej nie brakowało
Ale jeśli ją masz to nie szkodzi mieć dalej
Jak się ma to po co wywalać??
Ja osobiście wolę mieć - mam dużo danych na dyskietkach.
W żadnym wypadku nie pozbywaj się jej. Przyda się gdy komputer odmówi posłuszeństwa lub gdy przyjdzie ci ochota experymentowania z komputerem (np. instalacja jakiegoś systemu operacyjnego, czy innego oprogramowania). Nie mówię, że powinieneś ją mieć zainstalowaną w obudowie kompa, ale trzymałbym ją gdzieś schowaną w razie czego.
ja swoja wydarłem , troche mniej do kurzenia sie w kompie ; )
Ja mam swoją stację, jeść nie woła przecież… a czasami się przydaje.
to czy zostawic czy nie to zależy według mnie od tego czy bawisz się w podkręcanie bo jeśli tak to się przyda np. do wgrania nowego BIOSu, do memtesta , zmiany biosu karty graficznej itd… bo oprucz tego to u mnie FDD na nic się juz nie przydaje bo pendrive przejął tą funkcję
Pamiętam jak parę lat temu wyczytałem w jakiejś gazecie, że komputery Mac nic mają stacji dyskietek i strasznie się dziwiłem jak użytkownicy Mac sobie radzą. Było to w czasach, gdy nie miałem, ani nagrywarki ani Internetu. Teraz pomimo, że mam PC-ta ze stacją dyskietek to jako takiej dyskietki nie widziałem na oczy dobrych parę lat - IMHO lepiej kupić pendrive - bardziej pojemny i mniejszy.
Ale jak już masz to FDD na kompie to zostaw - a może jednak kiedyś się przyda.
Ja mam od 6 lat stacje dyskietek i tylko 2 razy z niej korzystałem . Dyskietki to już przeżytek . Za 10 dyskietek możesz kupić nową stacje na allegro