Witam od pewnego czasu zauważyłem że podczas startu systemy dwu krotnie na chwile uruchamia mi się stacja dyskietek 1 raz po reklamie płyty głównej 2 raz tuż przed pokazaniem się pulpitu zauważyłem również że gdy zostawię kompa chwilę i nic na nim nie robię to dyskietka też raz na jakiś czas włącza się sama jest to dość irytujące dało by się na to zaradzić w jakiś inny sposób niż odłączenie stacji dyskietek??? Mój system to Win 7 Ultimate 64 bit
Najlepiej wyłącz ją w Profilu sprzętowym.
albo wyłącz też w bios’ie jeżeli masz taką opcje:)
Masz ustawione w biosie boot’owanie i pierwszym urządzeniem które ma wykrywać jest stacja dyskietek. I w tym tkwi twój problem(jak nie używasz to zmień kolejność boot’owania, i dla szybszego uruchamiania możesz wyłączyć “reklamę płyty głównej” zwanym “logo”). U mnie jest ustawione 3 razy dysk i komputer normalnie się uruchamia. Pozdrawiam
ja miałem podobną sytuację dawniej jak miałem wirusy na kompie to ciągle mi mieliła stacja dyskietek. a przy uruchamianiu kompa to normalne pewnie stacja dyskietek jest na jakimś miejscu botowania
Potwierdzam. w biosie jako pierwszy napęd bootowalny masz ustawioną stację dyskietek.
Też tak miałem swojego czasu.
PS. Najlepiej to ją w ogóle odłącz, komp będzie 10W mniej prądu ciągną z zasilacza