Stacja dysków wyje!

coś mi się stało ze stacją dysków - po uruchomieniu włącza się syrena (dosłownie) alarmowa i miga na czerwono HDD na stacji, poza tym system odpala się i działa - ktos może wie co to może być i jak to naprawić? :?

Póki nie znajdziesz rozwiązania odłącz to w cholerę. FDD jest dziś, lekko mówiąc, mało potrzebne…

wielkie dzięki doobry człowieku :slight_smile: …odłącz …tylko jak? ja w tych sprawach to trochę zielona jestem, jesli można to napisz co mam zrobić bo kurcze pisze prace magisterską i te wycie doprowadza mnie do obłędu :?

Złączono Posta : 26.09.2005 (Pon) 8:30

aha i nie chodzi o FDD tylko o HDD, chyba HDD to nie jest cos co mozna odłączyc???

No to z dyskiem twardym, a nie stacją dysków. :slight_smile: To zmienia postać rzeczy, faktycznie - lepiej nie odłączaj. Miałem raz tak, że zaczął wydawać dziwne dźwięki, później Windows się zawiesił i już się nie odpalił - wymiana HDD. Lepiej zrób backup danych, póki możesz… Strata pracy magisterskiej przez awarię dysku to byłaby porażka.

Fuksja powiec mi czy ten dzwięk dochodzi wprost z dysku ? otwórz obudowe, i włącz komputer posłuchaj dokładnie skąd ten dzwięk dochodzi,

potem napisz

jesli to dysk to moze pomogą gumowe tulejki na śróby które niwelują drgania twardziela,

stary twój HDD, podaj nazwę,

jak nie dysk to posprawdzaj wentylki one często wyją niemilosiernie, zwłaszcza te małe

Ps. Temat bardziej nadaje się do działu Hardware :wink: