Stacjonarka za 2000 z systemem

Szukam komputera stacjonarnego z systemem do gier. Wiadomo, za tą cenę kokosów nie będzie, ale coś z dedykiem da radę złożyć. Musi to być nówka :smiley:

https://www.morele.net/komputery/dyski-i-nosniki-danych/dyski-ssd-518/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=643494

Lepsze 2400G na integrze niż athlon + rx 550.
Btw: może nowy komputer z allegro?

Proszę : https://www.x-kom.pl/lista/mfcsldbtg

… i tu największy problem. :wink:
Przynajmniej procesor (Ryzen1200) bym sugerował z Allegro.

Jeżeli sie ne da i zależy Ci na maksymalnej wydajności “na teraz”, to przekraczając budżet o ok 250 zł możesz połączyć RX 570 i Athlona3000G (lub drożej I3 Intela). Zestaw Panci rozbudujesz o sensowną grafikę kiedyś, ale obecnie gry (poza CSGO) tylko na LOW, RXem 570 ze słabym prockiem spokojnie te Medium wyciągniesz. Przy czym naprawdę bym Ryzena 1200 brał nawet w innym sklepie i sam dokłądał, jednak 4 fizyczne nie będa ograniczały 570.

A nie masz może starego systemu, którego licencję mógłbyś przenieść? Przyznam, że z systemem ciężko o coś fajnego. A jakby było 2000 zł bez systemu to już robi się dobrze, a przy 3000 zł z systemem masz całkiem dobrą skrzynkę na kilka lat.

Do 2000 zł można iść w takie coś:

A jeśli 2000 zł bez systemu:

Do 2500 zł bez systemu:

System możesz spróbować przenieść ze starego sprzętu, przy grafice w zestawie 2 i 3 - można kombinować z używaną RX 560, GTX 1050 / 1050 Ti (idzie zaoszczędzić do 50% ceny sklepowej)

… i to wyglada na najbardziej logiczny wybór. Może trochę tańsza płyta i obudowa, tak by ze 100 zł zejść, ale …to dobre. Nie to co Athlon200GE.

Na miejscu autora wątku kupiłbym właśnie ten zestaw, a system dołożył później - przez jakiś czas można działać na wersji ewaluacyjnej (gdyby się uparł na W10).

Przy okazji: nowy Ryzen 1200 :slight_smile:

Ja bym zrobił tak. Kupiłbym komputer bez systemu. Zainstalował ten pobrany ze strony MS. Jego można używać 30 dni z pełną funkcjonalnością. Gdy minie miesiąc (podobno) i go nie aktywujemy to wciąż możemy na nim używać wszystkich zainstalowanych programów.

Po 90 dniach podobno nic nie zrobisz bez podania klucza.

Też tak słyszałem. I nigdy tego nie sprawdzałem. Jednak na sieci chodzą słuchy że zainstalowane programy i aplikacje na takim systemie działają. Jednak tak jak piszę. Nie zostało to przeze mnie sprawdzone i zweryfikowane. Jednak nawet jak przez 90 dni można używać funkcjonalnego systemu a po tym czasie wszystko zostaje “zablokowane” to i tak te 3 miesiące to całkiem sporo czasu by odłożyć 500 zł na zakup licencji.

Opcjonalnie allegro, ale tu mine zawsze można spotkać. Chyba że się dogada człowiek ze sprzedawcą, że płacę 150 zł więcej i dawaj nowy zasilacz :wink:

Fajny zestaw, taki nie za nowoczesny. I płyta pokoparkowa, na pewno posłuży wieki.

O ile nie zajmie go skarbówka, zauważyłeś (?) słowo klucz Faktury-Vat Marża, tak mi świta, ze na tym ten sklep “wynajmujący” telefony bazował. :wink: