Przejrzałam już sporo forów w necie, ale nie jestem w stanie uzyskać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania… #-o
Mam nokie 6300 - czy gdzieś mogę sprawdzić stan baterii, poza ekranem - ikonka? a co ze stanem baterii w % ? szukałam wszędzie, gdzie tylko to możliwe, ale… NIC!
Czy w tej nokii jest taka funkcja, jak wskazywanie stanu baterii??? ja jestem dość dociekliwa, ale szukałam, szukałam, szukałam… i co? i nic ;( być może coś przeoczyłam ? - poprzednio miałam SE W300i - i to było na wyświetlaczu… aż dziwi mnie to, że nokia o tym nie pomyślała… ;(
A… i jeszcze jedno… czy w tej nokii - jeśli telefon jest w trybie wygaszonym - nie ma opcji ‘widzenia’ godziny??? aby ją zobaczyć muszę po prostu nacisnąć dowolny klawisz i widać godzinę - gdy wyświetlacz jest w stanie gotowości??? czy tylko tak??? Czyli znów nie ma tutaj takiej funkcji???
Dziękuję z góry za pomoc… sorry, ale nie wiem, czy ja jestem no… mało spotrzegawcza (mówiąc delikatnie ) czy po prostu tych funkcji nie ma… a jeśli nie ma, czy można to jakoś wprowadzić???
kiedy telefon jest wygaszony, to zegar możesz widzieć jako wygaszacz ekranu - wystarczy takowy sobie ustawić, opcji stanu baterii w procentach w nokii nie ma.
Rany, nie wpadłam na to… właśnie wybrałam taką opcję… dzięki raz jeszcze :):)
Pozdrowionka… =D> =D>
W dniu28.04.2008, o godzinie14:25został dopisany post przez gosienka66
Ale… ale… wiesz, londwayhome… ekran się wygasił… i po zegarku ani widu, ani słychu… czyli… nie ma takiej opcji… przy wygaszonym ekranie… tak jak miało to miejsce w SE…
Myślałam, że ta nokia ma taką funkcję, która umożlwi mi w stanie ‘ciemnego’ wyświetlacza widzieć jednak godzinę… ale pewnie tego nie ma ;(
Ustawiłam - jako wygaszacz - zegar cyfrowy, zaś czas zwłoki - 00:05 - i… zaraz Ci powiem, lonwayhome, co jest… chwila… mam teraz na wygaszaczu - i owszem, zegar cyfrowy - tyle, ze zobaczymy jak długo…
Czekam… teraz przez jakieś 2 min mam… o… już nie mam właśnie godzinę wcięło… buuuu…
Jasne, że tak… czyli zarówno oszczędzanie energii, jak i tryb uśpienia mam opcję ‘tak’
to pewnie mam zrobić na ‘nie’ ??? czy to bardzo skraca ‘żywotność’ baterii??? dotychczas muszę ją ładować co drugi dzień… chyba mam nie bardzo ten egzemplarz… kupiłam telefon (nowy) na allegro… mam na niego 2 lata gwarancji, ale udało mi się ‘odkryć’, że nie ma on oryginlanej baterii… mimo że sprzedawca daje na nią także 2 lata gwarancji… być może tu jest pies pogrzebany… jak myślisz?
nie, to nie to, u mnie oszczędzanie energii, jak i tryb uśpienia jest na “tak” i … może się nie rozumiemy, u mnie wygląda to w ten sposób, że włącza się po np. 5 sekundach wygaszacz i pokazuje zegar (białe tło, czarne cyfry, podświetlony), po chwili jednak gaśnie i jest mocno przyciemniony jednak widać na nim zegar, tzn. nie jest zupełnie czarno…