Cześć, mam poważny problem z grą Starfield od Bethesdy. Posiadam oryginalną grę, jednak co kolwiek bym nie zrobił, gra pojawia się tylko w menedżerze zadań, wykorzystując prawie 100% procesora. Podam specyfikację komputera, choć z żadną inną grą nie miałem takich problemów. Windows 11 aktualny, sterowniki aktualne, brak wirusów, PC zoptymalizowany doskonale.
jak jeszcze próbowałem się przekonać do tej gry to miałem podobny problem. Najpierw zabij proces gry jeśli wisi w Menagerze zadań, potem we właściwościach skrótu w zakładce Zgodność spróbuj zaznaczyć Uruchom jako administrator oraz tryb zgodności z win 10 lub 8. U mnie podziałało, ale i tak w to nie pograłem bo to nudne jest ;p
Może trzeba zdobyć kontakt do wsparcia technicznego Betezdy, jak nie wygrałeś dostępu do gry z paczki chipsów lub jakiegoś 1 dniowego rozdawania (gdzie celowo producent odmówił wsparcia technicznego, nawet płatnego).
No to nie wiem, pozostaje przeszukiwanie połaci internetów w nadziei że znajdzie się odpowiedź. Tak na szybko znalazłem że może to być wina samego Windowsa, jakiś czas temu niektórzy zgłaszali że Starfield nie działał na stabilnym wydaniu Win, za to działał w Preview. Jeśli w Defenderze masz włączoną funkcje Kontrolowany Dostęp do folderu to wyłącz ją. Poza tym, można spróbować dodać starfield do wyjątków zapory, lub jeśli używasz antywira innego niż Defender to spróbuj go wyłączyć.
Faktycznie to może być Windows, ponieważ instalacje mam z płyty od znajomego niby informatyka. Być może że to pirat, będę musiał zweryfikować. Dzięki za wskazówki, kupuję oryginał windowsa ze sklepu.