Witajcie. Z powodu likwidacji jednego ze sklepów mam możliwość kupienia po okazyjnej cenie ciekawych programów. Mam w związku z tym parę pytań.
Czy z NIS(2011)/360(5.0) bądź KIS(2011) klucze pasują do 2012 (Norton 360 - 6.0)lub czy można je zaktualizować do tychże wersji? Słyszałem, ze tak, i odbywa się to bezproblemowo.
Czy Acronis True Image Home 2010 da się zaktualizować np. do 2011, czy są to tylko aktualizacje wersji 2010 w postaci poprawek?
Potwierdzam. W przypadku Acronisa nie masz możliwości zrobienia ugrade do nowszej wersji (poza tymi z zakresu tego samego numeru). Jeśli już chcesz korzystać z Acronisa i dokonywać aktualizacji, to może Acronis Backup & Recovery 11 Worskation? Jest co prawda droższy ale co roku masz możliwość wykupienia co rok wsparcia na ten soft.
Norton - Jeśli chodzi o wersję o jedną w dół, można bez problemów. Jeśli są już wersje 2010 a chcesz mieć docelowo 2012 to może być już problem…
Problemu nie powinno być. Rozmawiałem z pomocą techniczną Symanteca i potwierdzili, że na nieużywanym kluczu ze starszej wersji można korzystać z najnowszej dostępnej.
Wykorzystałem tę wiedzę w praktyce: na kluczu z NIS 2009 zainstalowałem wersję 2012.