Starsznie długo uruchamiają się strony itp

Witam po długiej nieobecności .

Proszę o sprawdzenie mojego loga , od kilku dni strasznie długo otwieraja sie strony, gry itd.

Dziękuję i Pozdrawiam.

Proszę zastosować się do zaleceń zawartych w TYM temacie. W przeciwnym wypadku temat zostanie usunięty.

Na początku mała uwaga: nie trzymaj Hijacka w TEMPie bądź innym katalogu tymczasowym. Umieść go np. na Pulpicie.

Użyj Windows Worms Doors Cleanera zmień znaczki z disable na enable (wszystkie znaczki maja być na zielono, jeżeli któryś z nich będzie na żółto to go zostaw). Po użyciu narzędzia wymagany jest restart.

Folder zaznaczony na czerwono usuń ręcznie z dysku w trybie awaryjnym natomiast wpis HijackThis.

Jeśli nie masz już zainstalowanego Alcohol Toolbar Helper usuń dodatkowo te dwa wpisy:

Użyj narzędzia NoLop.

Po wykonaniu wklej log z ComboFix. Aby zrobić w nim log należy go uruchomić => nacisnąć klawisz Y => czekać cierpliwie i log powinien być w formie pliku .txt o nazwie combofix na partycji C.

Przepraszam :frowning: sdar dawno tu nie zaglądałem, obiecuję poprawę :smiley: .

( oczywiście poprawiony tytuł ).

Poza tym jak tylko napisałem post postanowiłem jeszcze zajrzeć do środka “maszyny” i jakież było moje zdziwienie :o , chyba znalazłem główna przyczynę mojego problemu, otóż oderwało się lub wylutowało coś co przypomina “metalowe rzeberka” między procesorem na którym jest wiatrak a kartą grafiki - wisiało na 1 zamiast na 4 końcówkach.

Juto zanoszę do obeznanych w temacie majstrów :slight_smile: ja tam już nic nie zdziałam.

Rezstą zajmę się po naprawie. Tymczasem dziękuję adam9870

Po naprawie wrzuć log z Combofix

Gutku2222 niestety nie umiem zrobić tego logu w Combofix-ie .

Poczytaj o obsłudzie ComboFix Tutaj

Dziękuję Kuba1,

tak wszystko zrobiłem, po czasie oczekiwania ok 5 minut komp wyłączył się ( reset) i uruchomił się ponownie, loga nie zrobił tylko jest fragment 1 linijka, fakt , faktem chodzi bez zarzutów, ale loga nie mogę wkleić bo go nie zrobił :frowning: . Jeszcze raz spróbuje później.

Tymczasem Dziękuję.

Już zrobiłem , teraz chyba wszystko jest tak jak powinno być o to log:

plik usuń ręcznie

Pobierz program SDFix

Zrobiłem wszystko jak zleciłeś Gutku2222 komp śmiga już rewelacyjnie myslę że będzie wszystko ok,

oto log z SDFixa;

Skasuj jeszcze C:\SDFix i Ok

Wielkie Dziękuje. :slight_smile:

Wszystko śmiga jescze raz DZIĘKUJĘ.

ps.

stawiam dużego browca.