Start komputera problem


(Dzodzo0123) #1

witam mam taki problem gdy chcę włączyć komputer to dzieje się coś takiego: klikam power wszystko startuje i nagle gaśnie po chwili sam startuje i gaśnie i tak do skutku nic nie pika w głośniczku na samym początku miały miejsce takie objawy ale tylko wtedy gdy komputer był odłączony całkowicie od prądu


(dudpis) #2

Nie odłączałeś czegoś od kompa? Może źle z powrotem zamontowałeś.


(Dzodzo0123) #3

nie nic nie robiłem


(Cosik Ktosik) #4

Zresetuj Bios: viewtopic.php?f=7&t=267235

Potem załaduj ustawienia zoptymalizowane i wykonaj aktualizację Biosu.

Jeżeli komputer nie będzie chciał wystartować, to sprawdź wszystkie podłączenia, a szczególnie dodatkowego zasilania. W ostateczności pożycz inny zasilacz i sprawdź na nim.


(Dzodzo0123) #5

super startuje poprawnie tylko gdy się odłączy od sieci problem się pojawia

jeszcze jedno pytanko mam obudowę z panelem kontrolnym pokazuje temperaturę jaka jest w obudowie gdzie umieścić miernik temperatury bo coś mi się wydaje że od tego zależy praca wiatraka temperatura jaką mam to 32.9 c prędkość 1090 rpm


(Cosik Ktosik) #6

O który wiatrak, gdzie on się znajduje? Jeżeli na procesorze, to prędkość wiatraka zależy raczej od wewnętrznego czujnika lub sterowania na płycie głównej. Prędkość rośnie wraz ze wzrostem temperatury procesora.


(Asterisk) #7

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na

konkretny. Inaczej temat poleci do śmietnika.


(Dzodzo0123) #8

ostatnio znalazłem coś w internecie że podwójny start w płytach P35 no normalna sprawa :frowning: użytkownicy muszą do tego przywyknąć