Start komputera zatrzymuję się na BIOSIE

Witam,

Mam problem, komputer nie włącza się, start systemu zatrzymuję się na BIOSIE. Problem pojawił się po podłączaniu pendriva, którego nie wykrywało. Próbowałem zrestartować BIOS poprzez wyciągnięcie baterii.

Zdjęcie tego co mi się aktualnie wyświetla: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/083 … fcc8f.html

Nie miałem wcześniej do czynienia z tego typu BIOSEM, więc się nie znam (nie mój komputer).

Jakieś sugestię?

Komputer wyraznie Cie prosi bys uruchomil odzyskiwanie recovery biosu. Widocznie jakas awaria nastapila i bios musi skopiować dane z recovery.

Przed odpaleniem kompa wyciagnij pendrivy i inne dyski zewnetrzne. Komputer na zdjęciu wspomina o tym.

Witam nie wykrywa klawiatury kup sobie nową lub dociśnij wtyk od klawiatury :smiley:

… najpierw jednak odłącz WSZYSTKO co się tylko da od portów USB - BIOS informuje cię łaskawie że masz zwarcie na którymś z portów (obstawiać można oczywiście ten do którego podpinałeś tego felernego pendrive).

Przetłumacz sobie całość:

“recover bios settings”

Nie przywracaj BIOS.

Słuszne są rady dymsza4 i Veers.

Nie wykrywa klawiatury, bo nie chciało mi się jej podłączać specjalnie do zdjęcia. Wcześniej normalnie ją wykrywało (właśnie z jej piszę).

Wszystko odłączyłem od komputera już wcześniej, tylko jest kabel zasilający, kabel od monitora i klawiatury.

USB z przedniego panelu również odłączyłeś?