Start windy xp home


(Parole) #1

mam problem ostatnio długo uruchamia się system tzn. po zalogowaniu pojawiają się 2 ikony bodajże "nvidia nvmixer" i ikona polonczenia sieciowego gdzies po 15-20 s. pojawiaja sie następne messager windowsa>gg>kaspersky>aktywacja windy>

Zainstalowane programy:

kaspersky

tune up utilities 2006

nero7

unlocker

winrar

opera 8.50

gg

stylexp

Najlepsze jest w tym to że 2h temu na moim kompie wystukałem kombinacje klawiszy "format :c"


(Blood King) #2

Podaj swoją konfiguracje sprzętową. :?


(Parole) #3

2800+ ,9550,s-ata 80gb,512,


(Mayster X) #4

po pierwsze nie masz syfu na kompie ... ?? druga sprawa :

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=69105

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=69530


(Parole) #5

Mi nie chodzi o bootowanie tylko o stert już po zalogowaniu


(Li0n) #6

Start --> Uruchom... --> msconfig Zakładka "Uruchamianie"


(Kosior6) #7

i odznacz tam programy które nie musza sie uruchamiac podczzas startu Windy, proponuję użyc BootVista, on nie tylko przyspiesza ładowanie systemu operacyjnego, ale także przytspiesza wyświetlanie pulpitu :slight_smile: chyba przyspiesza. Tak gdzies wyczytałem :slight_smile:


(Tomek Zamlynny) #8

tak jak koledzy podpowiadają, wyłącz programy z autostartu, jezeli to nie pomoże to, przejdz start-> uruchom-> services.msc wyłącz Usługa inteligentnego transferu w tle, nastepną sprawą jest odłączenie kabla sieciowego


(Parole) #9

Dobra poradziłem se chodziło o to że musiałem da ręczną konfiguracje sieci.