Witam. Ostatnio narzekałem, że vortal i forum strasznie zamulają - tzn. że wszystko wczytuje się szybko, ale zanim w ogóle dojdzie do wczytywania, nic się nie dzieje, przeglądarka stoi i się zastanawia (każda).
W pasku stanu wyświetla się “łączenie się z s1.hit.stat.pl…” i właśnie w tym momencie wszystko stoi. Dodałem do adblocka taki wpis : *stat.pl* - vortal i forum wczytuje się natychmiast i już nie ma żadnego zamulania. Sprawdzałem kilka razy, dodawałem i usuwałem filtr, czyściłem historię i faktycznie jeżeli nie łączy się z tym “s1.hit.stat.pl”, wszystko chodzi dużo lepiej.
Właśnie dzisiaj zauważyłem to samo, forum działa dobrze, jednak wczytywanie vortalu wstrzymuje się na kilkanaście sekund podczas łączenia się z s1.hit.stat.pl, dopiero po kilkunastu sekundach pojawia się strona DP.
Może któryś z administratorów się wypowie, taka sytuacja ma miejsce dzisiaj gdzieś od godziny 18.
Nawet forum działa gorzej. Już po załadowaniu działu/tematu cały czas mam klepsydrę, coś niby dalej ładuje, po dodaniu tego filtru wszystko wczytuje się natychmiast.