Czy ktoś mógłby wyjaśnić mi krok po kroku, jak postawić Serwer do Wolfenstein - Enemy Territory. Szukałem po różnych stronach i w większości artykułach było bardzo skąpo opisane i dość niejasno. Prosiłbym któregoś z was aby mi tu napisał krótką instrukcję (najlepiej w punktach ;)), jak postawić serwer i jakie pliki będą do tego potrzebne. Z góry dzięki
Najważniejsze jest to jaki masz system! Serwer możesz postawić tylko na Linuxie chyba ze chcesz pograc z kumplami przez sieć LAN. (NIE POSTAWISZ NA WINDOWSIE SERWERA DO KTÓREGO BĘDĄ MOGLI SIĘ PODŁĄCZYĆ LUDZIE Z ZEWNĄTRZ!!)
Wtedy dajesz Host Game, Wybierasz kampanie, wpisujesz nazwe serwera, jeśli sie na ET troche wiecej znasz to dajesz sobie Advanced i edytujesz. Koledzy się mogą podlączyć. Co do plików możesz sobie pobrać różne skiny, dźwieki itd. ale uwierz mi nie warto Radze postawić serwer na modzie etpro.
A jeśli masz Linuxa: (dla bardziej zaawansowanych)
Jak postawić serwer na Linuxie
Pozdrawiam.
a to Ciekawe od kiedy?
widać obeznany jesteś, w katalogu etmain masz plik server.cfg, jeśli znasz się chodź trochę na komendach w et, administracji serwera, możesz go sobie edytować…
robisz skrót od ET, np na pulpicie, i w element docelowy dodajesz następujące “komendy” +set fs_game etpro jeśli chcesz aby serwer był właśnie na tym modzie +set dedicated 2 jeśli chcesz aby na serwer mogli wchodzić ludzie z zewnątrz i +exec server.cfg
ogólnie powinno wyglądać to np. mniej więcej tak…
"C:\Program Files\Wolfenstein - Enemy Territory\ET.exe" +set dedicated 2 +exec server.cfg +set fs_game etpro
nie pamietam czy po czy przed + nie powinno być średnika czy tej spacji, dawno w to sie bawiłem tak więc musisz popraktykować…
na linuxie nigdy nie bawiłem się w serwer ET tak więc co do tego się nie znam, mam słabego kompa, 1ghz procek, 256 ramu, słabe łącze, 256 i ludzi przebywających bez większych lagów(graliśmy se duelki czy coś) mogło być max 3-4