Witam od 2 dni walczę z pewnym problemem na steam. Support do dziś milczy. Recz w tym, że nie mogę nic pobrać ze steam. W stałych punktach pobierania użycie dysku i sieci spada i pobieranie stoi w miejscu. Na przykładnie CS:GO zawsze pobiera do 241.2mb/10GB i koniec. Mniejsze gry np 300mb, pobierze do 298.3 i stoi.
Steam został całkowicie usunięty i wyczyszczony z pozostałości, próbowałem instalację na ssd i hdd jednak żadnej różnicy. Łączyłem się bezpośrednio z internetem pomijając ruter. Wyłączanie firewall/antywirusów także 0 efektu. Wyczyszczenie pamięci podręcznej steam skutkuje tym, że nawet „Steamworks Common Redistributables” pobiera 120.7mb/121.4mb i pada. Wiele filmów z yt oczywiście też było wypróbowanych.
Nic się nie dzieje poza spadkiem zużycia dysku przez system w momencie kiedy dochodzi do 241.2mb.
Takie pytanie czy intel rapid storage technology, lub intel Management Engine może jakoś wpływać na to?
Przepraszam, że pod pod postem jednak zapomniałem dodać, że pliki z neta pobiera bez problemu, oraz rockstart game luncher też wczoraj robił aktualziacje 5gb bez problemu. Problem występuje tyko i wyłącznie na steam.
To jest losowa sytuacja. Nie kazdy w tym samym czasie będzie miał awarię.
Zmieniałeś region pobierania? Steam -> Ustawienia -> Pobieranie. Polecam zmienić na Germany - Frankfurt.
Szansa zawsze jest, co prawda ja przed chwilą pobrałem jakiś mały plik żeby sprawdzić czy są jakieś problemy i bez problemu poszło. Możesz zmienić rejon pobierania jeżeli to by byłą awaria serwerów steama. W polsce są dwa w warszawie i katowicach
Steam -> Ustawienia -> Pobieranie -> Rejon pobierania.
Musisz odpalić steama w trybie z konsolą czyli dodać atrybut -dev
np. jak masz skrót steama to element docelowy będzie F:\Program Files (x86)\Steam\Steam.exe" -dev
Potem przechodzisz w zakładke console, gdzie możesz wpisywać polecenia
jak np
download_depot 730 732
jeżeli chcesz konkretną wersje możesz dodać też numer manifestu konkretnej wersji aplikacji
wtedy powinno pobrać ci z repozytorium plik do instalacji aplikacji
jak skończy wyświetli ci komunikat typu
Depot download complete : “F:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\content\app_92800\depot_92801” (188 files, manifest 2080174146228549993)
i jak otworzysz aplikacje w tym folderze to w steamie otworzy ci się okno do instalacji aplikacji