Steam - problem z połączeniem wieczór/noc

Od kilku dni mam problem z połączeniem się ze Steam.

Zwykle zaczyna się to w okolicy godz. 18tej i zazwyczaj trwa już do nocy.

Po uruchomieniu jakiejkolwiek gry steamowej, gra próbuje się połączyć ze Steam i po klikudziesięciu sekundach wywala błąd połączenia.

Nie mam tego problemu w ciągu dnia i nie wiem z czego to wynika. Czy ktoś z Was doświadczył już tego problemu?

Może macie jakieś sugestie, te ze strony steam już wypróbowałem - bez rezultatu pomyślnego.

Jaki internet? bo jeśli w dzień jest ok’ to może w nocy jakieś problemy z netem? a tak to nic innego nie przychodzi mi do głowy. :lol:

Czy w czasie problemów z połączeniem ,możesz bez problemu wejść na stronkę steampowered.com ?

mam net z kablówki 20mbit (Multimedia), cały czas net chodzi ok

tak, bez problemu wchodzę na tę stronę, właśnie teraz mam ten problem, rano do godz. 12tej grałem bez problemów

treść błędu wklejam poniżej

Clipboard02.jpg

Sprawdź :

U mnie z tymi IP, Steam zaczyna połączenie ,po uruchomieniu.

a właśnie zazwyczaj po kilku próbach wyskakuje mi okno aktualizacja steam, która wisi i na końcu wywala ten sam błąd co wklejałem wcześniej

Clipboard03.jpg

Dziwny problem…natury czysto steamowej raczej. Możesz jeszcze spróbować oczyścić cache dns

enter

enter

Spróbuj może wyłączyć automatyczną aktualizację …Lub zmienić region pobierania… #-o

to z ip zrobiłem, żeby sprawdzić ustawienia steam, muszę go wcześniej uruchomić, niestety nie chce on działać offline, w takim razie poczekam z tym do rana, dzięki za podpowiedzi, może pomogą