gdzie moge znaleść sterki do starej karty dżwiekowej(zintergrowanej) podajcie mi stronki albo linki do tych ster.
a może tak podasz jakieś bliższe informacje na ten temat ??
wróżkami nie jesteśmy
np co mam napisac
hm…
np. jaką masz płytę główną
co to za karta - takie tam info na ten temat
Napisz choć jaką masz Płytę główną . :lol:
nie pamietam dajcie mi stronki gdzie sa dam sterki
kapsiu…! i dostaniesz kilka tysięcy wyników - znajdź książkę od płyty głównej i tam będzie napisane co to za model :!:
inaczej - co ci się dzieje z tym dźwiękiem - nie ma go czy co
jeśli chcesz otrzymać pomoc, zacznij współpracować
lub użyj tego
no coments :x :x :x
Zainstaluj to:
AIDA32 - Enterprise System Information 3.93
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=410&t=47
i podaj nam stosowne dane :roll:
ja na tym kompie nic nie robie nie ma tam winka a chce tam zainstalować winka a nie mam na plytce sterkow do karty dżwiękowej
no to zainstaluj windowsa i sam ci wykryje stery - a jeśli nie - to poprosi o płytę cd od płyty głównej
jeśli masz zintegrowaną muzę z płytą, to stery do niej znajdują się na płycie CD
Albo Everest,aby co pomóc potrzeba więcej danych,jaka to karta,jakiego producenta,zintegrowana na płycie,czy nie,itd,karty dżwiękowe są różnych producentów i są to różne układy ac97 - często zintegrowana po Aureal Vortex,Vibra 16,Emu 101k - Sb Live,można też wtedy często podac stronę producenta,skąd można ściągnac najnowsze sterowniki,albo można też Panel Sterowania>System>Sprzęt>Menager Urządzeń>Karty Dżwiękowe i tam będzie nazwa twojej karty,jeśli jest to Ac97 Audio Codec,to sterowniki są pewnie na dołączonej płytce od płyty głównej,jeśli nie to pozostaje ściągnięcie ze strony producenta
Lub poszukaj książkę do płyty głównej i odczytaj jej typ lub typ układu dzwiękowego.
Lub przeczytaj bezpośrednio z płyty lub spisz dokładnie oznaczenia i numery wszystkich chipów na płycie głównej i będziemy wiedzieć.