Sterownik dla kart serii FX, obsługujący TV-Out


(Miet55) #1

Zapewne wielu posiadaczy kart serii FX (5200, 5500,5600...) nurtuje problem braku możliwości korzystania z TV-Out'a. Znalazłem zmodyfikowany sterownik , który to obsługuje :lol:

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1537

Memory5 i wszystko jasne :stuck_out_tongue:


(piotrekplay) #2

wielkie dzięki :slight_smile: ciut to duże :frowning: szło całe 3,5 min :mrgreen:


(Miet55) #3

Trochę waży bo aż 75MB po rozpakowaniu z czego niemodowany od NV tylko 50mb.


(Mateuszd) #4

ZCy to oby napewno dobre i oficjalne?


(Miet55) #5

Masz przecież wszystko o nich napisane.

To tej pory nie zauważyłem nic niepokojącego. TV-Out działa poprawnie tyle, że jak dla mnie to w panelu brakuje regulacji wyjścia (+ - wielkość) tak jak było to w sterach pisanych pod XP. Instalowałem znajomemu (GF7300) najnowsze 100.65(Certyfikat WHQL) i tez tego nie było.


(klopas) #6

czemu jak mialem inne stery to w klasyfikacji 2,9 w aero a 3,0 w 3d

teraz mam aero:2,9 a 3d:2,6

niepamietam tamtych sterow ale sa gorsze bo w 3dmark05 mialem ok.700 a bez sterow forceware mialem ponad 800


(Miet55) #7

U mnie wyniki się nie zmieniły.

przechwytywanieme0.jpg


(klopas) #8

te stery sa jakies dziwne...

na monitorze 2 nie moge dac rozdzialki wyzszej niz 800x600x16@60Hz

wczesniej moglem nawet 1024x768x32@85Hz

testowalem i dzialalo a teraz takie dziwne

moja karta: PixelView nVidia GeForce FX 5200 Ultimate 128mb

Vista tez ultimate :wink:


(Dealer23) #9

masz do wyboru złacza ktorego uzywasz w sterach ?? S-video albo Cinch?? czu ustawia ci automatycznie?? u mnie nie ma opcji wyboru i dlatego mam czarnobiały obraz


(Miet55) #10

A co ma wspólnego wybór złącza z kolorem? kolor zależy nie od złącza a od wyboru regionu.

ccccf8.jpg

Przede wszystkim chcąc dokonać przełączenia i wysłania sygnału do TV, musimy mieć poprawnie podłączony odbiornik TV, tak żeby system wykrywał telewizor (sprawdzić kabel). U mnie ustawił się wybór złącza autmatycznie, aczkolwiek mogę wybrać też manualnie, ale tylko złącze kompozytowe. S-Video nie jest u mnie wyświetlane a to chyba dlatego, że system nie wykrywa podłączenia. To też jest zależne od modułu znajdującego się w grafice.

Po odłączeniu kabla mamy taki efekt

llldc2.jpg

i dodam na koniec, że na innych sterach wyswietlały mi się obydwa złącza, tyle nie było wyboru regionu....... itd.


(Dealer23) #11

to chyba bede musiał pobawic sie z róznymi sterami


(klopas) #12

a macie zmodowany inf do sterów 97.46 ??

bo nieopłaca się udostępniać 75mb można kilka linijek textu


(piotrekplay) #13

u mnie czasem wywala błąd, i wyłącza telewizor ale to bardzo rzadko ogólnie może być :wink:


(J Marcin) #14

hello, a czy działa na tych sterownikach video pełnoekranowe (video mirror). Wiem że ani nvidia ani M$ nie wspierają tego w viscie (ze względu na DRM)

Pozdro


(Miet55) #15

Nie widzę opcji dla klonowania a następnie wyboru urządzenia pełnoekranowego z wcześniejszym określeniem ekranu podstawowego. Tak właśnie definiowało się w XP i wówczas na PC mogłeś "działać" a na TV był np. film.


(Peter 88) #16

Ten sterownik to dupa.