Sterownik ekranu przestał odpowiadać

Witam !

Mam Windows Vista Home Premium SP1. Często, gdy gram w Counter Strike’a (czasem dłuuugo nic, a czasem po 30 minutach) gra się na chwilę zawiesza i wywala do pulpitu i wyskakuje dymek z napisem “Sterownik ekranu przestał odpowiadać itd. ale odzyskał sprawność” . Co może być tego powodem i jak temu zaradzić ? Instalacja nowych sterowników do karty graficznej może załatwić sprawę ??

Dziękuję z góry i pozdrawiam :wink: .

Zainstaluj to się przekonasz,zresztą z komunikatu jasno wynika,że problem dotyczy sterownika karty graficznej.

Czy może masz Radeona?

Ja miałem identycznie, z tym że po komunikacie miałem BSODa. Odinstalowanie CCC i driver’ów karty i ponowna instalacja po usunięciu wszystkiego od ATI pomogły.

Witaj!

Mam podobny problem z tym wyświetlającym się komunikatem i co zauważyłem? Otóż w czasie grania wyświetla się ten komunikat raz drugi trzeci… Za którymś razem w czasie grania nastąpi wyświetlenie komunikatu i co najgorsze rozmazanie ikony na pulpicie, będzie niezbędne przeinstalowanie visty. Po instalacji nie będziesz w stanie grać w żadną grę, czemu? Bo nie będzie ona wyświetlać detali w grach, a komunikat dalej będzie się wyświetlać. Oddałem swojego lapka do serwisu, naprawili… :slight_smile: Karta wyświetla z powrotem detale, aczkolwiek komunikat dalej się wyświetla i jest to nieuniknione, jest to błąd systemu Windows Vista! Kolega ma również viste i posiada ten sam problem. Komunikat wyświetla się nie w momencie grania, ale chwili oglądania TV. Mam szczęście, ponieważ po naprawie komunikat wyświetlił się raz i nie w momencie grania, ale w chwili przelogowania się na Admina. Moje rady! Myślę, że nie unikniesz tego problemu i będzie potrzebna naprawa, ale poczekaj do momenty, aż ci się rozmarzą te ikony lub nie graj w gry. Być może nowsze sterowniki załatwią sprawę, ale ja nie mam takiej możliwość, ponieważ nie ma nowszych sterów na moja kartę nf 9500gs. Chciałbym zwrócić uwagę na to, że nie oddałem go z powodu braku wyświetlających się detali, ale z powodu resetowania się koma po upływie około 15min (opisałem również ten błąd). Być może miało to związek z tym problemem. W karcie gwarancyjnej napisano przeprogramowanie kości biosu. Pomogło :slight_smile: Gram dziś w FarCry2 :))

P.S Mam nadzieję, że ten informacje ci pomogą!