Witam
Sytuacja wygląda tak: mam kartę graficzną zintegrowaną, procesor AMD A8 3850. Na początek czyli 2 miesiące temu zainstalowałem nowy sterownik, jakiś czas temu pojawiało mi się info że jest nowszy sterownik (konkretnie z początkiem listopada), sprawdziłem na stronie, postanowiłem go zainstalować. Odinstalowałem stary sterownik, wyczyściłem CCleanerem, zainstalowałem nowy i… nie zainstalował się, tzn. niby było info że się zainstalował, ale w menedżerze urządzeń nie było nic dotyczące karty graficznej. Chciałem zmienić rozdzielczość, bo była fatalna (nie było rozdzielczości dla mojego monitora, ale tak też miałem gdy na samym początku nie miałem sterownik do grafiki) no i zmieniłem i pojawił się czarny obraz, nic nie mogłem zrobić, musiałem resetować. Po zresetowaniu był już sterownik bodajże Windowsowy. Wkurzyłem się i zainstalowałem tamten stary sterownik na którym wszystko chodziło ok. No i jeśli idzie o grafikę to chyba wszystko jest teraz w porządku, ale niedawno znalazłem w folderze: AMD - Support, dwa foldery. Jeden folder “12-8” (numer starego sterownika karty graficznej) i co mnie zaskoczyło drugi “12-10” (czyli ten nowszy sterownik). Ten drugi folder zajmuje 243MB (pierwszy 206MB), czyli nie wiem czy jednak się zainstalował ten sterownik? I teraz pytanie czy można go spokojnie usunąć (czy nic się nie walnie z grafiką) i jak można go usunąć, skoro w menedżerze urządzeń mam ten starszy sterownik? Mam kliknąć prawym przyciskiem myszy ten folder i dać usuń? I jeszcze kwestia czy jeszcze gdzieś w innych miejscach mogą być jakieś pozostałości po tym nowszym sterowniku?
To chyba tyle, będę wdzięczny za odpowiedzi
Pozdrawiam