Sterownik Karty Sieciowej, uszkodzony po każdym restarcie


(Karol Blazejczyk) #1

Mam pewnien problem ze sterownikiem do karty sięciowej przez pewnien czas jest wszystko dobrze dopuki nie zrestertuje komputera i po restarcie znowu sterownik się psuje


(Lchrom) #2

Napisz coś więcej. Jaka karta graficzna, kiedy robiłeś upgrade sterownika karty.


(Karol Blazejczyk) #3

graficzna ? Nie sieciowa ? :smiley:


(Lchrom) #4

Tak, sieciowa mój błąd.


(Karol Blazejczyk) #5

Attansic L1 Gigabit Ethernet Adapter    PCI

IC Plus IP100 Fast Ethernet Adapter    PCI

o to chodzi ? :smiley:


(Semtex) #6

Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym dolnym rogu Swojego posta-> następnie skorzystaj z opcji Użyj pełnego edytora. Dziękuję za uwagę.

Tip: Unikaj słów: "problem", "help", "pomocy" i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.


(Lchrom) #7

Karta sieciowa zintegrowana, czyli płytę masz ASUS-a tylko podaj jak model (płyty głównej).


(Karol Blazejczyk) #8

ASUS P5L MX


(Semtex) #9

Tym razem doprecyzowałem temat, następnym usunę wątek z forum...


(XMan) #10

A z czego się śmiejesz jak sterowniki do karty sieciowej mogą być wbudowane w:

  1. Chipsecie

  2. Karcie dźwiękowej

  3. Karcie graficznej

 

Nie potrzebuję żadnych sterowników do karty sieciowej - wystarczają mi wbudowane sterowniki Ethernet do karty graficznej i wszystko hula :smiley:

Możesz podać chociaż system (bit)  ?


(Lchrom) #11

http://www.asus.com/Motherboards/P5LMX/#support Wybierz swój system operacyjny, następnie wybierz pozycję LAN i pobierz najnowszy sterownik (nie wersję BETA).


(Karol Blazejczyk) #12

Windows Xp Professional 32bity. Pobrałem te sterowniki wcześniej już


(XMan) #13

Zainstalowany SP3?

Zainstalowany Chipset?

Sterowniki Ethernet nie działają z Chipsetu lub karty graficznej ?


(Lchrom) #14

Problem dotyczy tylko karty sieciowej?


(Karol Blazejczyk) #15

SP3

Chipsetu nie zainstalowałem

Nie wiem.

Tak problem dotyczy tylko karty sieciowej


(XMan) #16

Zainstaluj.


(JNJN) #17

A kompa czasem nie masz podkręcanego?

 

Lub możliwe, że karta uszkodzona?