Witam. Poszukuję sterowników do tabletu graficznego Pentagram Virtuoso P 2005.
Posiadam powyższy tablet graficzny, ale zaginęła do niego płyta z oprogramowaniem. Windows 10 rozpoznał ten sprzęt jako ArtMaster 0806 i go zainstalował, jednak system operacyjny nie odpowiada na jakiekolwiek działania na tablecie. Myślę że jest to wina braku sterowników.
Windows prawidłowo rozpoznał sprzęt. Problem jest jednak nie tyle w sterownikach - co w braku oprogramowania, bez którego - śmiem twierdzić że tablet nawet nie zadziała jako myszka…
właściwie to nie wiem nawet jak znaleźć to urządzenie w menedżerze urządzeń. Przeszukałem wszystkie pozycje MU pod kątem nazwy zawierającej “ArtMaster” lub “0806”. Niczego nie znalazłem. Urządzenie widzę za to w oknie “Bluetooth i inne urządzenia” na liście “Inne urządzenia”
Można spróbować przy uruchomionym MU i rozwiniętymi listami (bez ukrytych urządzeń), odłączyć tablet, zwrócić uwagę czy coś ubyło.
Potem podłączyć i zwrócić uwagę czy się pojawiło.
Mam ten sam tablet graficzny ale wersję SE i faktycznie na win10 nie ma sterowników a te poprzednie nie są kompatybilne z 64 bitowym win10. Jest na to rozwiązanie, wystarczy sterownik do tabletu Hanvon. To ten sam model -> Hanvon Art Master 0806.
@vixrealitum porządny z Ciebie forumowy archeolog. Wygląda na to że rozwiązałeś mój problem. Na szczęście jeszcze nie wyrzuciłem tabletu Bardzo Ci dziękuję